Cristian Parvulescu l-a acuzat sambata pe presedintele Traian Basescu ca urmareste sa decredibilizeze Asociatia ProDemocratia si a solicitat reprezentatilor partidelor politice, inclusiv democratilor, sa-si asume consecintele hotararii Curtii Constit
Cristian Parvulescu l-a acuzat sambata pe presedintele Traian Basescu ca urmareste sa decredibilizeze Asociatia ProDemocratia si a solicitat reprezentatilor partidelor politice, inclusiv democratilor, sa-si asume consecintele hotararii Curtii Constitutionale cu privire la aspectul neconstitutional a doua articole din Legea privind introducerea votului uninominal. Presedintele APD considera ca solutia tehnica pentru introducerea votului uninominal pentru alegerile din 2008 ar fi modificarea celor doua articole interpretate ca fiind neconstitutionale, ori pe cale parlamentara, care ar putea duce la blocaj, ori prin emiterea unei ordonante de urgenta a Guvernului.
"Acuzatiile personale mi se par total inadecvate unei dezbateri corecte in spatiul public. Faptul ca ni s-a asociat minciuna este o incercare de decredibilizare a asociatiei. Atacul personal este greu de calificat. Daca are o problema personala cu mine, atunci presedintele s-o rezolve cu mine", a declarat Parvulescu, citat de Mediafax. El a sustinut ca acuzatiile care i-au fost aduse reprezinta o etapa a unei campanii de decredibilizare a Asociatiei ProDemocratia. "A facut parte dintr-o intreaga logica, pentru ca am fost avertizat ca acest lucru se va intampla si mi s-a pus in vedere sa ma retrag, sa spun ca proiectul nu mai este al asociatiei. Onestitatea m-a obligat sa raman consecvent unui proiect pe care l-am initiat si facilitat. Mi-am asumat toate riscurile si, asa cum am fost avertizat, probabil ca sarabanda va continua", a mai spus el.
Articole asumate de 114 parlamentari
Parvulescu le-a cerut reprezentantilor partidelor politice sa-si asume consecintele hotararii Curtii Constitutionale, cu privire la aspectul neconstitutional a doua articole din Legea privind introducerea votului uninominal si a amintit ca PD a sustinut sistemul electoral propus de APD. "S-a sugerat ca Asociatia ProDemocratia si eu, personal, suntem responsabili pentru neconstitutionalitatea a doua articole din legea privind alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului. Avem proba ca aceste articole au fost asumate de un numar de 114 parlamentari, legea a fost promovata pe cale parlamentara, iar 48 parlamentari sunt ai PD. Cerem partidelor politice sa-si asume responsabilitatea, sa-si recunoasca semnaturile si angajamentele initiale si credem ca proiectul pe care noi l-am initiat si negociat cu partidele politice este singura varianta pentru organizarea alegerilor in colegii uninominale in 2008", a mai afirmat Parvulescu. El a mentionat ca articolul referitor la listele de compensare nationala a fost introdus in lege la propunerea social-democratilor, iar cel cu privire la alegerile anticipate a fost o greseala de redactare si interpretare.
Introducerea uninominalului in 2008, neverosimila
Totusi, Cristian Parvulescu s-a declarat sceptic cu privire la introducerea votului uninominal incepand cu alegerile din 2008. "Chiar pe parcursul negocierilor am fost sceptic ca acest lucru se va realiza, pentru ca intotdeauna stiam ca se vor inventa obstacole. Cu toate acestea, parerea mea este ca partidele politice, in primul rand PNL, nu-si pot asuma riscul de a deveni iresponsabile", a mai spus liderul APD.
Cristian Parvulescu i-a acuzat pe liderii PD de inconsecventa in ceea ce priveste introducerea votului uninominal. "Inconsecventa de care au dat dovada anumite partide ne conduce la concluzia ca, de fapt, nu-si doresc nici o reforma electorala. Cred ca ar fi in stare sa ajunga si la alegeri anticipate pentru ca un astfel de proiect sa nu fie aplicat", a conchis Parvulescu. Mentionam ca presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca fostul presedinte al Asociatiei Pro Democratia Cristian Parvulescu este o "mare surpriza" pentru el si o "mare dezamagire" si ca o sa mai creada in analizele sale cand sotia acestuia nu va mai lucra la Palatul Victoria.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.