Actualizare 12.30: Biroul Politic Central al PNL a decis, astazi, cu majoritate de voturi ca vicepresedintele PNL Norica Nicolai sa fie noul ministrul Justitiei, potrivit unor surse liberale.

Actualizare 13.00: Senatorul PNL Norica Nicolai, proaspat nominalizata in functia de ministru al Justitiei, a declarat ca nu va conduce ministerul in beneficiu politic."Nu voi fi un ministru al Justitiei partizan si nu voi ceda unor presiuni politice", a sustinut Norica Nicolai.Senatorul PNL a precizat ca nu este adepta modificarilor succesive in legislatie si a ordonantelor de urgenta. "In primul rind, voi face o evaluare a legislatiei impotriva coruptiei si vom concepe o strategie de prevenire a coruptiei, deorece Romania este singura tara din Uniunea Europeana care nu are o asemenea strategie", a subliniat Nicolai.Norica Nicolai a mentionat ca nu isi doreste "o justitie de parada, de opereta", ci o "justitie respectata de cetateni". "Doresc sa opresc declinul de imagine a justitiei din Romania", a mai spus senatorul PNL.

Sursa: Realitatea TV

Norica Nicolai da ultimul asalt la Justitie Mai multi vicepresedinti PNL vor incerca astazi s-o impuna pe Norica Nicolai sef la Ministerul Justitiei, peste capul presedintelui Tariceanu, care n-o doreste pe influenta sa colega in Guvern.

Norica Nicolai forteaza usa de la Palatul Victoria Liderii PNL vor decide astazi, in sedinta Biroului Politic Central, cine va fi succesorul lui Tudor Chiuariu la Ministerul Justitiei. Norica Nicolai este, de aceasta data, cel mai aproape de portofoliul pe care si-l doreste de multa vreme. In ciuda opozitiei surde a premierului Calin Popescu Tariceanu, majoritatea vicepresedintilor PNL sint de partea colegei lor din conducerea partidului. Crin Antonescu, Puiu Hasotti si Ludovic Orban au declarat, pe rind, ca o vor sustine pe Norica Nicolai pentru a prelua fotoliul de la Justitie, fiind „cea mai buna optiune". Recent, Bogdan Olteanu, unul dintre oamenii de incredere ai lui Tariceanu, a declarat ca ia in calcul sustinerea Noricai Nicolai. „Va fi o majoritate confortabila pentru Norica Nicolai", a declarat Radu Rusanu. Norica Nicolai a declarat, pentru Cotidianul, ca va accepta functia de ministru al Justitiei daca partidul o va desemna.

Singurul care ar putea da peste cap planurile liderilor PNL este chiar presedintele partidului, Calin Popescu Tariceanu. Potrivit unor surse liberale citate de MEDIAFAX, liderul liberalilor nu este de acord cu nominalizarea Noricai Nicolai din cel putin doua motive: raporturile acesteia cu serviciile de informatii si faptul ca a activat in domeniul justitiei inainte de 1989. Tariceanu a luat in calcul si nominalizarea unei persoane neimplicate politic, din rindul societatii civile sau care a activat in sistem.

Cum Tariceanu nu a dat semne ca cedeaza la insistentele colegilor din conducerea PNL, Crin Antonescu a tinut simbata sa repuna pe tapet problema unei remanieri mai largi a Guvernului. „Acum nu exista nici un soi de conspiratie, nici un soi de presiune. Daca va fi vreo discutie, va fi eventual poimiine (luni - n.r.), ca poimiine avem acest Birou Politic. Nu e pus nimic la cale in sensul acesta. Din punctul meu de vedere, lucrurile sint destul de simple. Formula de constructie a Cabinetului Tariceanu II nu a fost cea mai fericita", a explicat Antonescu simbata, la Realitatea TV. El a mai explicat ca o remaniere nu este o „rusine" sau o „drama", ci o chestiune de imagine si perceptie a Executivului de care trebuie sa se tina cont. „Cred ca remanierea se produce de la sine", a mai comentat Antonescu referindu-se si la presiunile politice care au stat la baza demisiei lui Chiuariu.

Activitatea de senator a Noricai Nicolai, pe www.cotidianul.ro/select