In urmatorii ani, motorina va fi mai scumpa decat benzina, din cauza cresterii cererii la nivel mondial pentru acest carburant. "Foamea" de motorina s-a accentuat mai ales datorita dotarii, tot mai frecvente si in numar tot mai mare a autoturismelor
In urmatorii ani, motorina va fi mai scumpa decat benzina, din cauza cresterii cererii la nivel mondial pentru acest carburant. "Foamea" de motorina s-a accentuat mai ales datorita dotarii, tot mai frecvente si in numar tot mai mare a autoturismelor cu motoare diesel. Potrivit site-ului Automarket, unul dintre principalele motive pentru care multi opteaza pentru astfel de masini o reprezinta, deocamdata, economia facuta la pretul carburantilor. Rocada intre preturile benzinei si motorinei ar putea avea, insa, loc cat de curand si din cauza cotatiilor internationale ale titeiului. Reamintim ca pretul petrolului, desi oscilant, este in continua crestere si a depasit 91 de dolari pe baril. Spre comparatie, in 1999 cotatia a scazut la doar 10 dolari pe baril, dupa un puseu de 100 de dolari pe baril in 1980.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.