Curtea de Apel Bucuresti a programat pentru astazi judecarea plangerii lui Ioan Avram Muresan prin care solicita ridicarea interdictiei de a parasi localitatea. Anterior, Tribunalul Bucuresti i-a admis lui Muresan cererea de inlocuire a interdictiei
Curtea de Apel Bucuresti a programat pentru astazi judecarea plangerii lui Ioan Avram Muresan prin care solicita ridicarea interdictiei de a parasi localitatea. Anterior, Tribunalul Bucuresti i-a admis lui Muresan cererea de inlocuire a interdictiei de a parasi localitatea cu cea de a parasi tara, dar procurorii au facut recurs.
In 12 decembrie, aceeasi instanta a respins cererea fostului ministru al Agriculturii care dorea sa plece pentru cinci zile din Romania.
Ioan Muresan este acuzat ca ar fi intermediat mita oferita de Gheorghe Ciorba fostului ministru liberal al Agriculturii Decebal Traian Remes.
Conform procurorilor DNA, in cursul lunii septembrie, Ioan Muresan ar fi inlesnit darea unor produse in valoare de 1.500 de lei si a sumei de 15.000 de euro de la omul de afaceri Ciorba catre Decebal Traian Remes. Fostul ministru trebuia sa favorizeze firmele omului de afaceri la licitatiile publice, organizate de institutiile publice aflate in subordinea demnitarului.
Traian Remes a demisionat pe 11 octombrie, a doua zi dupa ce TVR 1 a difuzat mai multe inregistrari din care reiesea ca ar fi primit mita de la Muresan. z

>> Muresan sustine in continuare ca este nevinovat si cere sa-i fie ridicata interdictia de a parasi localitatea.

11.00 conferinta pe marginea legii 544/2001
Mai multe organizatii ale societatii civile tin o conferinta de presa despre intentia Guvernului de a abroga Legea nr. 544/2001 a liberului acces la informatiile de interes public si legea privind transparenta decizionala in administratie.

12.00 legile educatiei intra in dezbatere publica
Ministerul Educatiei a definitivat proiectul de legi privind reforma in Educatie. Propunerile se vor afla in dezbatere timp de o luna, interval in care vor putea fi aduse amendamente. Pachetul legislativ va putea fi accesat pe site-ul MECT www.edu.ro

12.00 lansare raport soros
Fundatia Soros Romania lanseaza raportul "Statutul functionarului public pentru buna guvernare."


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.