Romania se afla pe pozitia a sasea in Uniunea Europeana in functie de rata inflatiei anuale, care a ajuns in noiembrie la 6,8%, arata datele Eurostat. Cele mai ridicate valori sunt consemnate in statele baltice si in Bulgaria. Datele publicate astazi
Romania se afla pe pozitia a sasea in Uniunea Europeana in functie de rata inflatiei anuale, care a ajuns in noiembrie la 6,8%, arata datele Eurostat. Cele mai ridicate valori sunt consemnate in statele baltice si in Bulgaria. Datele publicate astazi de biroul european de statistica mai arata pentru luna noiembrie o crestere a preturilor de consum din Romania de 0,9%, comparativ cu octombrie. La randul sau, Institutul National de Statistica a anuntat la inceputul saptamanii ca inflatia anuala s-a situat, in noiembrie, la 6,67%, cele mai importante scumpiri, de 1,21%, fiind inregistrate de sectorul serviciilor. Potrivit Eurostat, la nivelul Uniunii Europene, cea mai ridicata inflatie anuala a fost consemnata in Letonia - 13,7%, urmata de Bulgaria cu 11,4% si Estonia cu 9,3%. La polul opus se situeaza Olanda, cu o rata a inflatiei de numai 1,8%, urmata de Finlanda si Slovacia, cu 2,1 respectiv 2,3%. La calculul inflatiei din statele membre, Eurostat foloseste indici armonizati ai preturilor de consum, care permit compararea la nivel international a evolutiei preturilor. Inflatia anuala din zona euro s-a accelerat in noiembrie la 3,1%, de la 2,6% cu o luna in urma.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.