Nationala de handbal feminin a Romaniei a avut doua zile de cosmar la Campionatul Mondial din Franta, terminand turneul pe locul 4. Mai intai a fost semifinala cu Rusia, in care echipa noastra a fost spulberata, fara a putea face nimic pentru a se im
Nationala de handbal feminin a Romaniei a avut doua zile de cosmar la Campionatul Mondial din Franta, terminand turneul pe locul 4. Mai intai a fost semifinala cu Rusia, in care echipa noastra a fost spulberata, fara a putea face nimic pentru a se impotrivi unei mari forte. Apoi, ieri, a fost finala pentru locul 3 si medaliile de bronz, in care Romania a fost invinsa de Germania la capatul unui meci de senzatie, in care am trecut de la agonie la extaz... Pentru a doua oara la acest Mondial, Romania a fost nevoita sa dispute prelungiri, scorul dupa 60 de minute fiind egal, 32-32. Din pacate, deznodamantul nu a mai fost acelasi ca la meciul cu Franta, cand am invins, formatia noastra pierzand acum cu 35-36.
Ieri, Romania a avut momente minunate, in care a condus si cu 7 goluri avans, diferenta cu care s-a terminat prima repriza: 18-11. Nimic nu parea sa prevesteasca incredibila cadere din repriza secunda si rasturnarile spectaculoase care au urmat. Germania a egalat la mijlocul reprizei (19-19), apoi Romania s-a desprins din nou la o diferenta ce parea imposibil de rasturnat: 28-21! Incredibil, nemtoaicele au revenit din nou si cele 60 de minute regulamentare s-au incheiat la egalitate, 32-32, Germania egaland cand mai erau doar cinci secunde de joc... Au urmat prelungirile, cu Germania dominand jocul si obtinand la final o victorie care duce bronzul la Berlin, noua revenindu-ne doar locul 4.
La final, antrenorul Gheorghe Tadici a acuzat violent arbitrajul brigazii din Lituania, aceeasi care a condus (impotriva noastra) si meciul nostru cu Franta din sferturi. "Am gresit si noi in ultimele 20 de secunde, dar maniera de arbitraj din repriza a doua a fost un jaf ordinar. Acesta este adevarul si trebuie scos in evidenta! N-am reusit sa dam goluri decat cu Meirosu cu aruncari din afara liniei", a declarat Gheorghe Tadici, vizibil iritat de cele intamplate pe teren. "Medalia de bronz nu este a Germaniei, ci a celor doi arbitri, care treceau pe la masa oficiala dupa fiecare gol al Germaniei, pentru a primi girul oficialilor. Aici a fost o influenta si in lumea handbalului se stie ce presiuni s-au facut la acest meci. Sa fim intelesi, rezultatul este extraordinar pentru sportul de echipa din Romania! Am reusit la doua turnee finale mondiale consecutive sa jucam finalele. Eu spun ca suntem castigatorii morali ai medaliei de bronz. Sper ca la Olimpiada sa obtinem o medalie, daca aici am fost obstructionati cum am fost. Asta este soarta Romaniei, sa joace mereu sapte contra noua!" Tadici se gandeste si la viitor, caci noul sistem de desfasurare a Campionatului Mondial, cu zece meciuri in 15 zile, este ucigator pentru fete. "Trebuie sa pregatim urgent cateva jucatoare de schimb pentru ca, dupa anul 2008, va fi nevoie de o infuzie. Jucatoarele de la Oltchim sunt extraordinar de solicitate, nu mai pot juca atat de mult! Au facut eforturi extraordinare, dar trebuie gandit la rece si gasit solutii. Va fi foarte greu sa ne mentinem aici, intre locurile 1-4, cu acest nou format al competitiei".

>> Romania a ratat calificarea in finala mare a Campionatului Mondial dupa ce a fost invinsa in semifinale, categoric, sambata, de Rusia, cu 30-20
(17-8). Nimic nu a mers in acest joc, dominat de la un cap la altul de Rusia, care s-a distantat continuu mai ales in primele 30 de minute, atunci cand s-a si facut diferenta. Greselile de incepatoare ale jucatoarelor pregatite de Gheorghe Tadici au facut ca la pauza scorul sa fie categoric in favoarea Rusiei, 17-8, iar prima repriza sa isi merite caracterizarea de catastrofala pentru noi. Gheorghe Tadici, antrenorul Romaniei, crede ca efortul fizic si mental din jocul cu Franta a stors echipa noastra, care nu a mai avut puterea sa ridice probleme Rusiei. "Ne-am dorit un joc foarte bun, dar din pacate sunt cateva cauze pentru care am pierdut. In primul rand jocul de joi, care a contat cat doua jocuri pentru noi. Consumul fizic, nervos si psihic, care l-a provocat acel joc. In jocul de azi, lucrurile s-au simplificat pentru echipa Rusiei in primele minute. Pe fondul unor ratari, inclusiv un 7 m, Rusia s-a desprins. Este o echipa de forta, care stie sa obstructioneze in permanenta, iar eu cred ca maniera de arbitraj a avantajat acest tip de joc. La pauza, practic, soarta jocului a fost clarificata. Noi nu am interpretat tactic partitura pe care ne-am propus-o. Am vrut sa jucam cu semicercul, cu pivotul, sa nu jucam cu mingi pe sus, peste Polinova sau Poltoratskaia. Pe fondul acestei oboseli, probabil si mentala, fetele au fortat acest tip de angajari, fara sanse de izbanda. Au fost sapte interceptii, terminate cu sapte goluri, care au facut diferenta la pauza. Repriza a doua a fost practic fara istoric", a declarat Tadici.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.