Situatia creata in jurul expulzarii si declararii "persona non grata" pentru doi diplomati romani este departe de a fi rezolvata. Ministrul roman al afacerilor externe, Adrian Cioroianu, a declarat ieri la Belgrad ca sotia unuia dintre cei doi diplom
Situatia creata in jurul expulzarii si declararii "persona non grata" pentru doi diplomati romani este departe de a fi rezolvata. Ministrul roman al afacerilor externe, Adrian Cioroianu, a declarat ieri la Belgrad ca sotia unuia dintre cei doi diplomati romani expulzati de autoritatile Republicii Moldova era gravida in luna a 8-a, fiind regretabil in aceste conditii termenul de 24 de ore acordat pentru parasirea teritoriului. Cioroianu a mai adaugat ca "noi am regretat foarte mult alegerea acestui termen de 24 de ore, pentru ca in baza legislatiei internationale se putea acorda un termen de 36 de ore, 48 de ore sau chiar cateva zile". O decizie in privinta pozitiei oficiale a Romaniei in aceasta problema, e posibil sa se ia si sa fie anuntata public in sedinta CSAT programata saptamana acesta.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.