Fostul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu, il acuza pe Basescu intr-un interviu Hotnews - BBC ca incearca santajarea judecatorilor de la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR). Chiuariu mai vorbeste si despre demisia sa, precum si de sprijinul ac
Fostul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu, il acuza pe Basescu intr-un interviu Hotnews - BBC ca incearca santajarea judecatorilor de la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR). Chiuariu mai vorbeste si despre demisia sa, precum si de sprijinul acordat Noricai Nicolai pentru preluarea postului de ministru al Justitiei. La interviu a participat si Georgiana Iorgulescu, de la Centrul de Resurse Juridice.

Ministrul demisionar al Justitiei, Tudor Chiuariu, il acuza pe seful statului ca ii santajeaza pe judecatorii Curtii Constitutionale. Desi recunoaste ca nu are dovezi in acest sens, Chiuariu aminteste de episodul cand Mircea Geoana a prezentat doua biletele, atribuite adjunctul SRI, Florian Coldea, documente care ar fi dovedit ca la cererea sefului statului, SRI ar fi facut presiuni asupra judecatorilor CCR.

"Daca cineva e vizionar si stie dinainte ce o sa constate Curtea Constitutionala, eu il felicit, si nu pe baza santajului de dosare pe care vrea sa-l faca prin intermediul SRI, cum am aflat de la domnul Geoana. Ca erau scrise niste nume de judecatori acolo, pe o foita, de la domnul Basescu, catre domnul Coldea ca sa-i caute...", a declarat Chiuariu.

Scandalul biletelelor Coldea a izbucnit in primavara, cand liderul PSD, Mircea Geoana l-a acuzat pe Traina Basescu de implicarea SRI si SIE in obtinerea de informatii compromitatoare despre judecatorii din Curtea Constitutionala. Geoana a prezentat atunci doua bilete atribuite lui Florian Coldea, director adjunct al SRI, si a cerut demisia conducerii SRI.

Ulterior, Coldea a declarat ca documentele aratate de Mircea Geoana ca dovezi ca SRI ar fi facut presiuni asupra judecatorilor CCR la cererea sefului statului, sunt "notite de birou, neclasificate". SRI a dispus o ancheta interna pentru a afla cum au ajuns acele notite in presa.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.