S-au integrat in Europa, dar nu sunt fericiti. Cel putin asa arata recentele studii realizate de sociologi in Bulgaria, relateaza rian.ru. Unu din trei bulgari este nostalgic dupa perioada comunista, iar mai mult de jumatate dintre bulgari cred ca bu
S-au integrat in Europa, dar nu sunt fericiti. Cel putin asa arata recentele studii realizate de sociologi in Bulgaria, relateaza rian.ru. Unu din trei bulgari este nostalgic dupa perioada comunista, iar mai mult de jumatate dintre bulgari cred ca bunurile obtinute dupa caderea comunismului ar trebui renationalizate. FERICIRE ROSIE. Circa 38% dintre bulgari sunt nostalgici dupa trecut, fiind de parere ca traiau mai bine, in pofida lipsurilor si a absentei libertatilor politice, potrivit sondajului realizat de agentia Mediana. In 2007, circa 34% din 17.000 de respondenti doresc "revenirea perioadei cand munca si painea erau garantate", fata de 29% in 2004, potrivit Mediana. "Acest lucru inseamna ca, odata cu trecerea timpului, oroarea acelei perioade dispare si se transforma in 'timpurile bune' ", a declarat sociologul Kolio Kolev. El a spus ca societatea postcomunista accepta cu greu diferenta tot mai mare dintre bogati si saraci. Bulgaria, cu mai putin de opt milioane de locuitori, este cea mai saraca natiune din UE. Potrivit sondajului, mai mult de jumatate dintre bulgari sunt de parere ca bunurile obtinute dupa caderea comunismului ar trebui renationalizate.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.