Duminica seara, la Teatrul de Ope­reta "Ion Dacian" a avut loc un spectacol special al operetei "Conte­sa Maritza" de Emmerich Kálmán: la ora 19:00, se implineau 40 de ani de la prima reprezentatie care a a
Duminica seara, la Teatrul de Ope­reta "Ion Dacian" a avut loc un spectacol special al operetei "Conte­sa Maritza" de Emmerich Kálmán: la ora 19:00, se implineau 40 de ani de la prima reprezentatie care a avut loc pe scena Teatrului de Stat de Ope­reta din Bucuresti (16 decembrie 1967). La momentul comemorativ de dinaintea spectacolului a participat si Demeter An­dras, ministru secretar de stat la MCC. Au fost pre­zenti si o parte din "supravietuitorii" primei distributii a operetei "Contesa Maritza": Valeria Radulescu, Marica Munteanu, Ti­beriu Simio­nescu, Angela Badescu etc. Ei au fost rasplatiti cu cate o di­ploma de ex­celenta si o suma de bani, acestia din urma fiind oferiti de sotii Tender (Nicole si Ovidiu), sustinatori ai Tea­trului de Opereta (au sprijinit ma­terial si logistic atat pe actori cat si in­­stitutia, in toat­a pe­rioada de la in­cendiul din 3 ianuarie 2005). Din pa­cate, unii dintre pro­tagonistii pri­mului spectacol n-au putut veni. Prin­tre acestia se afla si Tamara Bu­ciuceanu, precum si Ni­­colae Ta­ranu (sotul Sandei Ta­ranu). Actuala "Contesa Ma­ritza" i-a avut in distri­butie pe Doina Scripcaru (Maritza), Alfredo Pascu (Tassilo), Gabriela Daha (Liza), Catalin Petrescu (Ju­pan) si chiar pe directorul executiv al teatrului, Daniel Eu­frosin (in rolul curte­zanului Iot­za). Directorul ge­neral in schimb, Razvan Ioan Dinca, a semnat regia artistica.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.