Dupa ce au fost flituiti de fiica presedintelui, oficialii Scolii Europene "Ovidiu Sincai" declanseaza un atac furibund la adresa presei.

Scoala Europeana "Ovidiu Sincai" acuza presa ca prin "atacuri josnice" au determinat-o pe Elena Basescu sa se retraga de la cursurile promotiei 2007-2008. "Scoala Europeana ŤOvidiu Sincaiť isi exprima sincerul regret pentru retragerea (speram temporara) a domnisoarei Elena Basescu, secretar general al Organizatiei de Tineret a Partidului Democrat, de la cursurile promotiei 2007-2008. Gestul d-rei Elena Basescu a survenit ca urmare a unor atacuri josnice din partea unor jurnalisti, fata de care dorim sa ne disociem public", se arata intr-un comunicat al scolii primit, vineri, la redactie.

Institutia cere, totodata, Clubului Roman de Presa sa se sesizeze in acest caz si "sa afirme public ca hartuiala rauvoitoare careia i-a fost obiect domnisoara Elena Basescu, pentru simplul fapt ca a dorit sa se perfectioneze in cadrul unei scoli europene organizata de o fundatie apropiata altui partid decit cel din care face parte, nu a fost conforma cu deontologia profesiei de jurnalist".

Cotidianul a publicat in editia din 30 noiembrie ca fata cea mica a presedintelui Basescu este unul dintre cei 40 de cursanti inscrisi la editia 2007-2008 a Scolii Europene "Ovidiu Sincai". Scoala a fost fondata de Institutul "Ovidiu Sincai", care este o ONG afiliata PSD si condusa de Adrian Nastase in calitate de presedinte al Consiliului Director.

Anne Juganaru, director executiv in cadrul Institutlui "Ovidiu Sincai", a refuzat sa precizeze care sint ziarele sau ziaristii care au hartuit-o pe fiica cea mica a presedintelui si a aruncat toata responsabilitatea pe umerii Elenei Basescu. "M-a sunat azi-dimineata Elena si mi-a spus ca nu mai vine pentru ca de doua zile este supusa unor atacuri inimaginabile din partea ziaristilor".

Insa, Anne Juganaru este contrazisa chiar de catre Elena Basescu, care neaga vehement ca s-ar fi plins de atacuri din partea presei. "Nu am fost deranjata sub nici o forma de presa. Asta este o minciuna. Mi s-a facut o invitatie, dar nu am confirmat niciodata ca voi participa. Am dat de ieri (joi n.red.) o declaratie in presa ca nu merg. Nu am sunat pe nimeni de la PSD, ci o doamna de acolo m-a sunat si i-am spus ca nu pot sa merg. Nu aveam cum, nu-mi permite programul. In seara asta sunt invitata la Gala 10 pentru Romania la care tin foarte mult sa merg, iar miine este consiliu de coordonare la PD-L unde sunt delegat cu drept de vot. Vad ca incearca sa transforme totul in ceva politic. Nu aveam nici o problema sa ma duc, in conditiile in care veneau de la toate partidele. Nu am o problema cu PSD, ce problema sa am cind sint cu Andrei Hrebenciuc? Pur si simplu era foarte important pentru mine sa fiu in seara asta la Gala 10 pentru Romania", a declarat Elena Basescu pentru Cotidianul.

Pentru ca dorinta de a arunca esecul cooptarii Elenei Basescu in sarcina presei a fost prea mare, oficialii Institutul "Ovidiu Sincai" au scapat din vedere un amanunt extrem de important. Exact in ziua in care emiteau comunicatul vituperant, in ziarul "7 plus" de vineri fusese consemnata deja o declaratie a Elenei Basescu care afirma, negru pe alb, ca nu vrea sa fie scolita de pesedisti: "Am fost invitata sa particip la acele cursuri, insa n-am confirmat. Scoala a inceput de mult si nu ma regasesc printre cursanti".