Ministerul Culturii si Cultelor restaureaza zece monumente pentru "Anul Carol I"
Ministerul Culturii si Cultelor suplimenteaza suma de bani pentru programul "Anul Carol I", alocand circa 1,3 milioane lei pentru restaurarea a zece monumente is

Ministerul Culturii si Cultelor restaureaza zece monumente pentru "Anul Carol I"
Ministerul Culturii si Cultelor suplimenteaza suma de bani pentru programul "Anul Carol I", alocand circa 1,3 milioane lei pentru restaurarea a zece monumente istorice edificate sau reabilitate in perioada 1866-1914. Dintre monumentele edificate in epoca lui Carol I, vor fi restaurate, printre altele: Biserica Greaca Bunavestire din Braila, Catedrala Sf. Alexandru din Alexandria, Palatul Culturii Tudor Musatescu din Campulung, Palatul Marincu din Calafat si Sinagoga de Lemn din Piatra Neamt. In plus, Ministerul Culturii va mai aloca fonduri si pentru lucrari la monumente istorice restaurate initial in perioada 1866 - 1914. Printre acestea se regasesc: Catedrala Sfintii Imparati Constantin si Elena din Bucuresti, Manastirea Argesului, Biserica "Sfantul Nicolae" din Bascenii de jos, Manastirea Sinaia si Casa Sofia din Botosani. (R. N.)

S-a stabilit componenta juriului Festivalului de la Venetia
Organizatorii celei de-a 63-a editii a Festivalului de film de la Venetia au anuntat componenta juriului care va fi prezidat de actrita franceza Catherine Deneuve. Festivalul de film de la Venetia se va desfasura in perioada 30 august - 9 septembrie. Printre membrii juriului international se numara: regizorul american Cameron Crowe, autor al filmelor "Aproape celebri" si "Vanila Sky - Deschide ochii", actorul italian Michele Placido, un regizor coreean, un producator portughez, o actrita din Rusia. La Festivalul de film de la Venetia editia 2006 se vor celebra o suta de ani de la nasterea a trei mari maestri ai cinematografului italian: regizorul Roberto Rossellini, scriitorul si cineastul Mario Soldati si realizatorul Luchino Visconti. (R. N.)

Cladirea teatrului de papusi din Galati a fost revendicata
Cladirile in care isi desfasoara activitatea Teatrul de Papusi "Gulliver" si Primaria din Galati au fost revendicate si urmeaza a fi predate proprietarilor de drept - transmite corespondentul ROMPRES. Cladirea Teatrului de Papusi "Gulliver" a fost revendicata de Margarit Pavelescu, un mostenitor testamentar unic. Potrivit actelor existente, imobilul a apartinut Mariei si lui Alecu Dimitriu si a fost construit in anul 1889 de cei doi proprietari. In 1959, fostul regim a infiintat aici o institutie de cultura - Teatrul de Papusi "Gulliver". Intr-o situatie asemanatoare se afla si cladirea Primariei. Autoritatile locale din Galati doresc sa mentina Teatrul de Papusi "Gulliver" si sa-l despagubeasca pe proprietar cu o suma de bani. (R. N.)

Humanitas a lansat volumul "Criza spiritului american"
Editia in limba romana a volumului "Criza spiritului american" de Allan Bloom este disponibila in librariile Humanitas. Traducerea lucrarii cunoscutului filozof politic Allan Bloom pune la dispozitia cititorilor o analiza substantiala a culturii, ideologiei, invatamantului superior si societatii americane. Lucrarea "Criza spiritului american" s-a bucurat de un mare succes pe plan international. Cartea s-a vandut in peste un milion de exemplare numai in Statele Unite. (R. N.)


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.