Indienii de la ArcelorMittal nu au de gånd sa investeasca nici un euro in combinatul de la Hunedoara.

Conducerea societatii ArcelorMittal Hunedoara trebuie sa investeasca cel putin 20 milioane de euro in laminoare si celelalte secti
Indienii de la ArcelorMittal nu au de gånd sa investeasca nici un euro in combinatul de la Hunedoara.

Conducerea societatii ArcelorMittal Hunedoara trebuie sa investeasca cel putin 20 milioane de euro in laminoare si celelalte sectii, conform contractului de privatizare, ne-a declarat liderul sindicatului „Solidaritatea” din cadrul ArcelorMittal Hunedoara, inginerul Marin Mititelu. „Indienii sunt in profit, dar nu investesc in combinat. Am depus toata documentatia de la Hunedoara la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) din care reiese acest lucru”, explica Mititelu.

Liderul de sindicat spune ca ArcelorMittal Hunedoara nu are voie sa inchida nici unul din laminoarele combinatului. Mai mult, daca nu se vor face investitiile de 20 de milioane de euro, fabrica se va inchide in maximum un an. Insa interesele sunt cu totul altele, sustine Mititelu. „Conducerea nu mai face investitii ca sa poata inchida toata fabrica”, afirma el. Acesta subliniaza ca din combinatul de la Hunedoara s-au furat pana in prezent peste 20.000 de tone de fier vechi.

„Din combinat se fura fier vechi cu vagoanele. Am depus aceste date la AVAS, iar vicepresedintele Constantin Botez va dispune o serie de controale. Indienii vor sa taie toata fabrica si sa o vanda la fier vechi”, a mai spus Marin Mititelu.
El a precizat ca in combinatul de la Hunedoara erau angajati in 2005 un numar mediu de salariati de 2.131. „In 2006, numarul acestora s-a redus la 1.913 angajati.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.