Prima editie a Festivalului "Beethoven" va debuta, duminica, la Arad, iar la eveniment participa aproximativ 30 de artisti din Romania, Austria si Ungaria, printre care si Alexandru Tomescu care va canta la vioara Stradivarius primita din partea Stat
Prima editie a Festivalului "Beethoven" va debuta, duminica, la Arad, iar la eveniment participa aproximativ 30 de artisti din Romania, Austria si Ungaria, printre care si Alexandru Tomescu care va canta la vioara Stradivarius primita din partea Statului Roman.
Festivalul, organizat de Asociatia Culturala Musikforum Europa, se va desfasura in sala Palatului Cultural, renumita pentru cea mai buna acustica din tara. In paralel cu festivalul se va desfasura si Concursul international pentru pian "Beethoven 2007", editia I, la care s-au inscris 21 de tineri din 20 de tari. Spectacolul de deschidere al festivalului va avea loc duminica, cu "Concertul pentru vioara si orchestra in Re major" de Beethoven, iar Alexandru Tomescu va canta la vioara Stradivarius. Programul va continua cu Simfonia a VII - a de Beethoven, sub bagheta dirijorului Robert Lehrbaumer din Viena.
Programul Concursului international pentru pian "Beethoven 2007" se va desfasura in zilele de 11 decembrie si 12 decembrie, iar in 13 decembrie va avea loc finala si Gala laureatilor.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.