Un grup de scriitori de talie mondiala, printre care si castigatorii premiului Nobel, Gunter Grass si Nadine Gordimer, i-au acuzat de lasitate politica pe liderii europeni si africani pentru ca nu au pus crizele din Zimbabwe si Darfur in prim-planul
Un grup de scriitori de talie mondiala, printre care si castigatorii premiului Nobel, Gunter Grass si Nadine Gordimer, i-au acuzat de lasitate politica pe liderii europeni si africani pentru ca nu au pus crizele din Zimbabwe si Darfur in prim-planul agendei summitului de la sfarsitul acestei saptamani, scrie Reuters.
Liderii Uniunii Europene si ai Uniunii Africane (UA) se vor intalni sambata si duminica la Lisabona pentru a discuta chestiuni precum comertul, migratia si alte probleme internationale. Dar reuniunea, prima de acest gen organizata din 2000, a fost umbrita de controversa asupra invitarii presedintelui din Zimbabwe, Robert Mugabe, care este acuzat de suprimarea opozitiei si de distrugerea economiei nationale.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.