Carte

"Calatorind spre Babadag"

Andrzej Stasiuk (foto) vine din Polonia. Pentru el, Europa nu inseamna niciodata Praga sau Viena, dar inseamna deseori Husi sau Girokastra sau alte locuri asemanatoare din acea Europa de care nime
Carte

"Calatorind spre Babadag"

Andrzej Stasiuk (foto) vine din Polonia. Pentru el, Europa nu inseamna niciodata Praga sau Viena, dar inseamna deseori Husi sau Girokastra sau alte locuri asemanatoare din acea Europa de care nimeni nu are chef si pe care nimeni nu o stie. El ocoleste autostrazile si alege drumurile prafuite si neumblate, ocoleste orasele si aglomeratia si alege spatiile moarte si iesite din timp. Daca vreti sa mergeti alaturi de Stasiuk - si nu va va parea rau, pentru ca privirea lui melancolica este molipsitoare - cititi volumul publicat recent in colectia RAO Contemporan, "Calatorind spre Babadag". E.V.

Eveniment aniversar

BVB - 125 de ani

La Ateneul Roman are loc, de la ora 19, un spectacol-eveniment prilejuit de implinirea a 125 de ani de la infiintarea Bursei de Valori Bucuresti. Programul serii numara mai multe momente artistice, printre care: un recital Alexandru Tomescu (foto), acompaniat la pian de Horia Mihail, selectiuni din spectacolul "Un tango mas", sustinut de Razvan Mazilu si Monica Petrica, selectiuni din spectacolul "Visul: Adagio" de Albinoni, in interpretarea lui Dan Puric, precum si Marius Mihalache Band cu lucrari de Paganini, Chopin si Rahmaninov. Intre aceste momente se vor acorda Premiile Speciale ale Bursei de Valori. I.B.

Expozitie

Piotr Nowinski, la Galeria 3/4

Pana pe 20 decembrie, la Galeria 3/4 (Teatrul National din Bucuresti), poate fi vazuta expozitia de pictura si desen semnata de artistul polonez Piotr Nowinski. Nowinski s-a nascut in 1978, la Varsovia, a studiat in Polonia si in Elvetia. Artistul aduce la Bucuresti, in expozitia vernisata ieri, o selectie de desene si picturi. Fascinat de culoare, de continua schimbare a contururilor si nuantelor lumii, Nowinski incearca sa redea magia alcatuirilor acesteia prin forta radiatiilor luminoase si a liniilor grafice. E.V.

Film
"Invazia"

Dupa succesul cu "Der Untergang"/ "Ultimele zile ale lui Hitler", era inevitabil ca germanului Oliver Hirschbiegel sa nu i se propuna sa realizeze un film in Statele Unite. "Invazia" este o reluare a doua ecranizari mai vechi, din 1956 si 1978, ale romanului "The Body Snatchers" de Jack Finney. Filmul urmareste reactia unei femei psihiatru cand pamantul e invadat de sporii unei civilizatii extraterestre. Nicole Kidman (foto) duce aproape singura filmul pe umeri, intriga SF devenind mult mai convingatoare pentru ca e coroborata cu devotamentul matern. I.B.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.