Sedinta bursiera de marti a fost caracterizata de o lichiditate redusa, atat la Bursa de Valori Bucuresti, cat si pe piata electronica Rasdaq. In timpul sedintei de ieri, indicii bursieri afisau toti culoarea verde, mai putin BET-C, care a traversat
Sedinta bursiera de marti a fost caracterizata de o lichiditate redusa, atat la Bursa de Valori Bucuresti, cat si pe piata electronica Rasdaq. In timpul sedintei de ieri, indicii bursieri afisau toti culoarea verde, mai putin BET-C, care a traversat si perioade scurte de trecere sub nivelul de referinta de luni. La inchidere insa BET-C a ramas stabil, cu o variatie pozitiva nesemnificativa de 0,02%, in timp ce restul indicilor afisau cresteri de 0,3-0,5%.
Cele mai lichide au fost din nou societatile de investitii financiare si BRD Group Societe Generale. SIF5 si SIF2 au avut evolutii asemanatoare, inregistrand preturi in scadere cu 0,5%, respectiv 0,31%. Celelalte trei societati de investitii afisau la final culoarea verde, astfel: SIF4 avea o crestere de aproape 0,5%, in timp ce SIF3 si SIF1 punctau cresteri de 0,93% fiecare. De remarcat, marti, volumul de tranzactionare redus, chiar si in cazul celor mai lichizi emitenti ai zilei. Investitorii au schimbat ieri in piata aproximativ doua milioane de actiuni SIF4 si doar 500.000 de actiuni SIF1. BRD-GSG a crescut usor si in sedinta de azi, pentru a treia zi consecutiv. Ultimul pret afisat era de 24,1 lei/actiune, dupa ce pe parcursul sedintei cursul a oscilat intre minimul de 23,90 si maximul de 24,50 lei. Volumul de tranzactionare a fost asemanator cu cel din sedinta anterioara, de aproximativ 100.000 de actiuni.
Marti a debutat pe piata de capital oferta publica initiala a companiei Casa de Bucovina - Club de Munte. Acesta este al doilea IPO din acest an, dupa Transgaz. Casa de Bucovina Club are ca domeniu de activitate turismul, iar actionarul principal este SIF Muntenia, cu o participatie de aproximativ 85,5%. Conform prospectului de oferta, perioada de derulare este 4.12.2007-11.01.2008, iar numarul de actiuni oferite este de 45,5 milioane, cu o valoare nominala de 10 bani pe actiune si un pret de vanzare de 20 bani/actiune. Subscrierea minima acceptata este pentru 500 de actiuni, iar alocarea actiunilor se face prorata. Lichiditatea pietei a fost redusa, de numai 10,5 milioane de euro, dintre care 7,8 milioane pe segmentul principal al pietei si 2,6 milioane pe segmentul Rasdaq. Pe piata Rasdaq au fost tranzactionate peste 70.000 de actiuni Remat Maramures in valoare totala de aproximativ 1,8 milioane de lei, la un pret de 25 lei, in scadere cu aproape 16,7% fata de pretul de referinta.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.