Salariul mediu net a crescut in octombrie cu 4,2%, pana la suma de 1.084 de lei, indica datele furnizate de Institutul National de Statistica (INS), preluate de The Money Channel.  Daca pana acum cele mai mari salarii le aveau cei din domeniul i
Salariul mediu net a crescut in octombrie cu 4,2%, pana la suma de 1.084 de lei, indica datele furnizate de Institutul National de Statistica (INS), preluate de The Money Channel. Daca pana acum cele mai mari salarii le aveau cei din domeniul intermedierilor financiare, in cea de-a 10-a luna a anului prima pozitie este ocupata de angajatii din transporturile aeriene. Acestia au castigat in medie 2.786 de lei. La polul opus se afla salariatii din industria de prelucrare a lemnului cu un castig mediu net de doar 631 de lei. Potrivit Institutului National de Statistica, cresteri semnificative de salarii au fost consemnate in sistemul sanitar, in invatamant si in administratia publica.

Astfel, castigul salarial mediu net din sanatate si asistenta sociala a urcat, in octombrie cu 17,2%, cel din invatamant cu 15,9%, iar din administratie publica cu 5,2%. O surpriza in datele INS o constituie scaderea cu 17,7% a salariilor din sectorul intermedierilor financiare.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.