Persoanele cu dizabilitati se confrunta in continuare cu problema accesului in institutii si in mijloacele de transport in comun, informeaza RealitateaTv. Bolnavii spun ca sunt nevoiti sa ceara personalului din farmacii si chiar din magazine sa le fa
Persoanele cu dizabilitati se confrunta in continuare cu problema accesului in institutii si in mijloacele de transport in comun, informeaza RealitateaTv. Bolnavii spun ca sunt nevoiti sa ceara personalului din farmacii si chiar din magazine sa le faca cumparaturile, pentru ca ei nu pot intra, din cauza lipsei rampelor. Potrivit statisticilor, in Romania exista peste 460.000 de persoane cu un handicap. Mihail Clepsea si-a pierdut ambele picioare, acum sase ani, din cauza diabetului. De atunci e nevoit sa stea imobilizat intr-un scaun cu rotile. Nu s-a lasat insa si a continuat sa-si vada de viata si sa-si creasca nepotelele. La cumparaturi merge singur, dar recunoaste ca-i este greu din cauza lipsei rampelor. "Pe unde ati vazut dumneavoastra un autobuz sau un tramvai, pe aici, cu rampa? Nu exista asa ceva, e un singur tramvai cu rampa si ala trebuie sa te rogi frumos de sofer, daca vrea sa dea rampa jos. Daca nu, nu", se plange Mihail Clepsea. Reprezentantii sectorului 2 spun ca au dotat toate institutiile care le apartin cu rampe de acces pentru persoanele cu dizabilitati, dar recunosc ca legea nu este prea aspra cu cei care nu doteaza cladirile cu rampe. "Din pacate, legea spune ca sanctioneaza, dar nu spune si cum sanctioneaza pe cei care nu-si adapteaza aceste cai de acces", a sustinut Mariana Georgescu, reprezentant Primaria sectorului 2. Potrivit legii, cladirile de utilitate publica, cladirile de locuit construite din fonduri publice, mijloacele de transport in comun, statiile acestora si vagoanele de transport feroviar pentru calatori trebuie sa fie dotate cu cai de acces pentru persoanele cu handicap.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.