Chiar daca mai aveau de disputat, aseara, dupa inchiderea editiei, ultimul meci din Grupa D a Campionatelor Mondiale cu incomoda selectionata a Poloniei, handbalistele noastre pregatite de Gheorghe Tadici si Dumitru Musi si-au asigurat deja calificar
Chiar daca mai aveau de disputat, aseara, dupa inchiderea editiei, ultimul meci din Grupa D a Campionatelor Mondiale cu incomoda selectionata a Poloniei, handbalistele noastre pregatite de Gheorghe Tadici si Dumitru Musi si-au asigurat deja calificarea in Grupa principala M II, continuand, astfel, cursa pentru podiumul mondial si implicit pentru vizele olimpice. Dupa un debut greoi cu China, pe care a invins-o cu greu cu 31-29, la capatul unui meci incalcit, luni seara, Romania s-a ambitionat sa faca si spectacol la Toulon, spulberand modesta echipa a Tunisiei, cu scorul de 39-21 (17-11), spre bucuria micutei galerii autohtone prezente in Franta.
Mustruluite serios de Gheorghe Tadici dupa jocul modest si plin de greseli din intalnirea inaugurala cu selectionata Chinei, componentele reprezentativei de handbal a Romaniei au tratat mult mai atent disputa cu modesta echipa a Tunisiei si s-au impus, luni seara, la o diferenta coplesitoare: scor 39-21 (17-11). De altfel, inca din startul celui de-al doilea meci sustinut in Grupa D, handbalistele noastre si-au dezvaluit clar intentia de a face si spectacol, scorul luand proportii dupa numai cateva minute de joc. Cu o aparare mult mai agresiva si mai avansata decat in meciul cu China, dar si cu o tactica mult mai ofensiva, romancele au condus ostilitatile si s-au distantat pe tabela gratie evolutiilor foarte bune ale Ramonei Maier, servita de multe ori pe contraatac de portarul Luminita Hutupan, dar si a Ionelei Galca, astfel ca au reusit sa intre linistite la vestiar: scor 17-11. Si cum victoria nu mai putea fi pusa la indoiala, diferenta de valoare fiind evidenta in prima parte a jocului, la doar zece minute de la reluare tabela indica deja o diferenta de zece goluri, fapt pentru care finalul de meci a fost o simpla formalitate pentru asa-zis "rezervele de lux" introduse pe teren de staff-ul tehnic roman. Conform statisticii oficiale, principalele marcatoare ale echipei noastre au fost Maier (9 goluri), Galca (7) si Lecusanu (5), in vreme ce de la adversare s-a remarcat Khouildi, cu sase reusite. Si cum in cealalta partida, Polonia a spulberat China, cu scorul de 27-20, meciul disputat aseara, dupa inchiderea editiei, intre Romania si Polonia, urma sa stabileasca doar ierarhia finala in Grupa D, ambele echipe fiind deja calificate in Grupa principala M II, care se va disputa la Dijon, si care va mai avea in componenta si selectionatele Germaniei, Coreei, Spaniei si Ungariei. Si daca tot am mentionat de componenta grupei principale M II, sa mai adaugam ca in Grupa principala M I si-au castigat deja locul reprezentativele Frantei si Croatiei, din Grupa A, Rusiei si Macedoniei, din Grupa B, Norvegiei si Angolei, din Grupa C.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.