Cel mai interesant meci al primei zile a optimilor Cupei Romaniei "Timisoreana" la fotbal se disputa in aceasta seara la Cluj, intre Sanatatea (Liga a III-a) si Dinamo, campioana Romaniei. Daca in partida cu UTA din 16-imi unul dintre avantajele echi
Cel mai interesant meci al primei zile a optimilor Cupei Romaniei "Timisoreana" la fotbal se disputa in aceasta seara la Cluj, intre Sanatatea (Liga a III-a) si Dinamo, campioana Romaniei. Daca in partida cu UTA din 16-imi unul dintre avantajele echipei clujene l-a constituit gazonul, acum nu mai poate fi vorba de asa ceva. Jocul se va desfasura in nocturna, pe arena celor de la CFR. "Cainii" nu concep alt rezultat decat victoria in partida cu echipa cotata cu cele mai mici sanse de a trece in faza urmatoare a Cupei Romaniei. Cornel Talnar si Cornel Dinu au hotarat ca in meciul cu Sanatatea sa nu-i foloseasca pe Lobont, Cristea, Niculescu si Danciulescu. Acestia nu vor face deplasarea la Cluj. Pe margine ar mai putea fi lasati Pulhac, Galliquio, Catalin Munteanu, stefan Radu, Fernandez, Gozdenovic, Margaritescu si Blay.
Presedintele-jucator al ardelenilor, Aurelian Ghisa, este de parere ca, dupa victoria cu UTA (1-0), "virusii verzi" vor mai face o victima. "Vom castiga meciul cu Dinamo. Voi alerga pana nu mai pot, fug cu doi in spate. Sunt convins ca putem produce surpriza. sansele sunt egale, dar vorbim de competitia tuturor posibilitatilor", a comentat Ghisa.
Tot azi, liderul Ligii I, CFR Cluj, se va deplasa la Petrosani pentru jocul cu Jiul, Dacia Mioveni va primi vizita Ceahlaului Piatra-Neamt, U Cluj va intalni Pandurii, pe teren propriu, Poli 1921 va incerca sa-si ia revansa in fata Gloriei la Buzau dupa infrangerea din campionat, iar Rapid se va deplasa la Iasi pentru partida cu Politehnica.
Pentru timisoreni, partida din Crang este extrem de importanta. In cazul unui nou esec, conducerea va continua cu sanctiunile financiare, jucatorii urmand sa-si primeasca doar ratele contractuale, nu si primele pentru victoriile din campionat. Mai mult, acest joc poate fi ultima sansa pentru mai multi dintre "violeti" sa demonstreze ca merita sa evolueze in tricoul lui Poli si anul viitor.
Detinatoarea trofeului, Rapid, nu are de disputat un meci foarte usor la Iasi, cu Poli, o echipa care a demonstrat in mai multe randuri ca, in ciuda problemelor financiare grave cu care se confrunta, are puterea de a se mobiliza in fata formatiilor de calibru. Totusi, moldovenii trec prin momente destul de tensionate, dupa ce primarul orasului, Gheorghe Nichita, l-a criticat pe tehnicianul Ionut Popa pentru evolutia Politehnicii in meciul cu Otelul Galati (2-2).

Joi, optimile Cupei Romaniei programeaza alte doua meciuri. La Ploiesti, pe stadionul Astra, se intalnesc FC Brasov si Otelul Galati. Antrenorul stegarilor, Razvan Lucescu, a declarat ca vrea sa joace cu echipa sa in Cupa UEFA, dar nu a specificat cand. Poate ca brasovenii, ca si promovati in prima liga, nu vor sa astepte editia viitoare a Ligii I, ci sa forteze inca din acest sezon participarea in competitia europeana prin intermediul Cupei. Pentru aceasta trebuie mai intai sa treaca de imprevizibilii galateni, care in ultimele meciuri au aratat ca stiu sa castige puncte si atunci cand nu joaca pe malul Dunarii.
Daca luni, in Ghencea, s-au evitat, MM Stoica si Gigi Becali nu au cum sa se ocoleasca la meciul de la Urziceni, Unirea-Steaua. Se anunta o partida echilibrata, cele doua echipe au terminat turul la egalitate de puncte, iar in partida directa ialomitenii au castigat, acasa, in ultimul minut. Marele interes local pentru acest meci este dat si de inaugurarea instalatiei de nocturna, dar sa speram ca sarbatoarea nu va fi stricata de finantatorul stelist, care a declarat ca intentioneaza sa joace acest meci cu echipa a doua.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.