Persoanele fizice care obtin venituri din drepturi de autor sunt obligate sa se inregistreze la organul fiscal ca si platitor de TVA imediat ce depasesc plafonul de 35.000 de euro. Cursul luat in calcul este cel valabil in prima zi a anului 2007, res

Persoanele fizice care obtin venituri din drepturi de autor sunt obligate sa se inregistreze la organul fiscal ca si platitor de TVA imediat ce depasesc plafonul de 35.000 de euro. Cursul luat in calcul este cel valabil in prima zi a anului 2007, respectiv 1 ianuarie.

Specialisti din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) au explicat pentru "Adevarul" care este procedura de inregistrare. Persoana in cauza trebuie asadar sa se prezinte la administratia financiara de care apartine, in termen de maximum zece zile de la depasirea plafonului de 35.000 de euro.

Aici va completa fomularul 070, prin intermediul caruia persoana fizica primeste un Cod de Identificare Fiscala (CIF) si va anexa, totodata, dovezile care atesta depasirea plafonului respectiv (n.r. - adeverinte, documente etc).


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.