Banii trimisi in tara de "capsunari" si criza de terenuri din marile orase determina o crestere a numarului de locuinte noi din mediul rural, comparativ cu mediul urban. Astfel, in trimestrul al treilea, casele noi finalizate au depasit cu 11% numaru
Banii trimisi in tara de "capsunari" si criza de terenuri din marile orase determina o crestere a numarului de locuinte noi din mediul rural, comparativ cu mediul urban. Astfel, in trimestrul al treilea, casele noi finalizate au depasit cu 11% numarul locuintelor din orase, iar pe ansamblul primelor noua luni, mediul rural a fost aproape de a egala numarul celor din mediul urban. Avansul inregistrat de zonele rurale are, conform reprezentantilor Patronatului Societatilor de Constructii (PSC), doua cauze: muncitorii romani din strainatate si orientarea dezvoltatorilor spre terenuri ieftine, de obicei situate in zone rurale. "Trebuie avut in considerare faptul ca majoritatea romanilor care lucreaza in strainatate prefera sa-si investeasca economiile in constructia de noi case", crede Adriana Iftime, director executiv PSC. Constructiile de locuinte noi au inregistrat o crestere de 36% in primele noua luni ale anului. Numarul total de locuinte finalizate in primele noua luni se ridica la peste 28.000 de unitati, cu 36% mai mult decat in primele trei trimestre din 2006. Ponderea constructiilor este aproape egala - 14.034 de case si apartamente la sate si 14.251 de locuinte in mediul urban.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.