Fostul ministrul de Externe Mihai Razvan Ungureanu a fost avizat de comisia de specialitate cu unanimitate de voturi pentru functia de director al SIE.
Comisia parlamentara de control al activitatii SIE l-a avizat ieri favorabil pe fostul sef al
Fostul ministrul de Externe Mihai Razvan Ungureanu a fost avizat de comisia de specialitate cu unanimitate de voturi pentru functia de director al SIE.
Comisia parlamentara de control al activitatii SIE l-a avizat ieri favorabil pe fostul sef al MAE Mihai Razvan Ungureanu pentru a prelua functia de director al Serviciului de Informatii Externe, post ramas vacant in luna martie, in urma demisiei lui Claudiu Saftoiu. Printre mesajele transmise parlamentarilor de Ungureanu s-a numarat si unul referitor la politica externa a Romaniei, despre care fostul ministru considera ca "are nevoie de energie". "Cred ca politica noastra externa are nevoie de energie, cred in vocea puternica a Romaniei", a declarat Ungureanu, adaugand ca nu se asteapta la o activitate usoara ca director al SIE. "Eu nu cred ca in momentul in care pornesti la treaba, indiferent ce functie ocupi in administratie, se anunta vremuri bune. Munca serioasa presupune privatiune, presupune si insomnie, transpiratie si incruntari. Eu cred ca am dovedit ce inseamna acest lucru si cred ca Romania are nevoie de munca serioasa", a aratat Ungureanu. Intrebat daca mai este membru al PNL, el a precizat ca activitatea politica a unui sef de serviciu de Informatii este "arondata exclusiv indeplinirii interesului national", dar a evitat sa se pronunte asupra unui eventual sprijin pe care i l-ar putea acorda PNL pentru numirea in functia de director al SIE.
Nominalizarea lui Ungureanu la sefia serviciului va fi transata astazi, prin vot, de senatori si deputati, in sedinta comuna.

In cazul in care cele doua Camere isi dau acceptul, Mihai Razvan Ungureanu devine al treilea director al SIE din mandatul presedintelui Traian Basescu, dupa Gheorghe Fulga si Claudiu Saftoiu. Primul a demisionat in septembrie 2006, o data cu izbucnirea scandalului provocat de disparitia sirianului Omar Hayssam, iar al doilea a parasit sefia SIE dupa ce a afirmat ca serviciul ar detine aparatura de interceptare, lucru ilegal.e


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.