Condamnat la 9 ani de inchisoare de Tribunalul Bucuresti, Alecu Chitaru se lafaie liber in fotoliile vilei sale din satul Hodora, judetul Iasi. Alecu Chitaru a fost condamnat la inchisoare pentru atacul cu baioneta asupra presedintelui Administratiei
Condamnat la 9 ani de inchisoare de Tribunalul Bucuresti, Alecu Chitaru se lafaie liber in fotoliile vilei sale din satul Hodora, judetul Iasi. Alecu Chitaru a fost condamnat la inchisoare pentru atacul cu baioneta asupra presedintelui Administratiei Domeniilor Statului, Tanczos Barna. Cu toate acestea, Chitaru este liber si se bucura de toate drepturile in vila sa din satul Hodora, comuna Cotnari. Politia Iasi nu poate lua nici o masura pana la o hotarare definitiva in acest caz. "Alecu Chitaru a fost condamnat la inchisoare, insa, conform procedurii, acesta poate face apel. Dupa exercitarea cailor de atac, se va putea pune in executare condamnarea la inchisoare. Hotararea nu este momentan definitiva. El este in prezent in satul Hodora din comuna Cotnari, unde are domiciliul", a declarat Virginia Pralea, purtatorul de cuvant al IJP Iasi. Alecu Chitaru va trebui sa-i plateasca lui Tanczos Barna 10.000 de euro, cu titlu de daune morale, si 2.000 de lei cheltuieli de judecata. De asemenea, Alecu Chitaru va trebui sa achite si spitalizarea demnitarului, in valoare de 13.494 de lei. Judecatorii bucuresteni au mai dispus confiscarea baionetei, precum si interzicerea pe 5 ani dupa ispasirea condamnarii a dreptului de a ocupa o functie implicand excercitiul autoritatii de stat, dar si a celui de a alege si de a fi ales in autoritati publice sau functii elective publice.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.