Extractul de caviar este laudat de cosmeticieni pentru proprietatile sale hidratante si efectele antirid.

O gama de lux antiimbatrinire, pe baza de extract de caviar, perle si escutox a fost lansata saptamina trecuta in Romania. Metoda este folosita deja in centre de Spa internationale.

„Escutoxul este un amestec special de plante si este considerat o alternativa naturala a injectiilor cu botox. Ingredientele naturale se pastreaza active si lucreaza asupra structurii celulelor deteriorate, si anume ridurile vizibile, pregatind pielea pentru o absorbtie rapida a ingredientelor din caviar", explica reprezentantii salonului de infrumusetare care a importat metoda in Romania. Escutoxul promite o ameliorare a ridurilor profunde de pina la aproximativ 50% si o imbunatatire a fermitatii pielii de pina la 45%.

„Tratamentele de regenerare cu caviar au mare succes in saloanele de cosmetica pentru ca sint foarte nutritive si nu se folosesc doar ca antirid, ci si ca hidratant, avind o baza mai densa", mai spun cosmeticienii citati.

O „cura" antiimbatrinire cu produse pe baza de caviar presupune demachiere, tonifiere, gomaj, expunere la aburi, extractie, ionizare pentru sterilizare, masca, masaj si aplicarea cremei finale.

Exista mai multe produse pe baza de caviar, atit pentru ten, cit si pentru pielea imbatrinita a miinilor si a picioarelor. „Linia Youth Renew Caviar Hand and Foot Treatment ofera acestor parti ale corpului (miini si picioare - n.red.) o atentie deosebita, pentru a contracara semnele cauzate de trecerea anilor, dar si de poluare", detaliaza cosmeticienii modul in care functioneaza tratamentul. Acesta consta in exfoliere, dupa care este aplicata o masca ce patrunde in piele.

Preturile pentru astfel de tratamente variaza intre 100 si 150 de lei, iar durata unui tratament complet este de pina la 45 de minute.

Produsele antiimbatrinire se gasesc de cumparat in cadrul saloanelor Spa, o crema de fata costind peste 450 de lei, iar un ser pentru conturul ochilor 308 lei.

Din gama tratamentelor cu pretentii de lux, praful de diamante. Detalii pe www.cotidianul.ro/select