Traian Basescu s-a consultat, ieri, la Cotroceni cu PD, PLD, UDMR si grupul minoritatilor despre uninominal, europarlamentare si... educatie. UDMR i-a oferit presedintelui o surpriza. Din delegatia Uniunii a lipsit Marko Bela, dar a fost prezent Ver
Traian Basescu s-a consultat, ieri, la Cotroceni cu PD, PLD, UDMR si grupul minoritatilor despre uninominal, europarlamentare si... educatie. UDMR i-a oferit presedintelui o surpriza. Din delegatia Uniunii a lipsit Marko Bela, dar a fost prezent Verestoy Attila, un lider permanent criticat de Basescu. Cei mai multumiti de intalnirea de ieri au fost reprezentantii PLD, marii castigatori ai euroalegerilor. Democratii insa au fost mustrati de Basescu pentru scorul obtinut. Despre uninominal UDMR a precizat ca nu poate sustine varianta majoritara. PD si PLD s-au pronuntat pentru, iar liberal-democratii i-au mai facut o placere presedintelui mentionand ca intentioneaza sa modifice legea referendumului in sensul validarii plebiscitului cu majoritatea voturilor celor prezenti.

Primii primiti la Cotroceni, PD-istii, au fost felicitati de Basescu pentru scorul de la europarlamentare insa presedintele le-a atras atentia ca au luat un scor mai mic decat se asteptau. Reuniunea cu liderii UDMR a inceput intr-o nota umoristica. „Ati scapat“, le-a spus Basescu, referindu-se la scorul de la euroalegeri. Despre uninominal Kelemen Hunor a declarat ca UDMR sustine proiectul asumat de Guvern. Grupul minoritatilor a constatat absenteismul masiv la referendum, dar si faptul ca cei care s-au prezentat au votat masiv pentru uninominalul majoritar. La intalnirea cu PLD, Basescu l-a felicitat pe Stolojan pentru rezultatele obtinute la euroscrutin.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.