Presedintele Vladimir Putin s-a adresat supusilor sai printr-un mesaj televizat, chemandu-i sa voteze, duminica, cu partidul sau, Rusia Unita, daca vor sa evite "dezintegrarea".
masina mediatica a kremlinului a functionat la turatie maxima in aj
Presedintele Vladimir Putin s-a adresat supusilor sai printr-un mesaj televizat, chemandu-i sa voteze, duminica, cu partidul sau, Rusia Unita, daca vor sa evite "dezintegrarea".
masina mediatica a kremlinului a functionat la turatie maxima in ajunul legislativelor de duminica, a caror miza centrala este viitorul lui Putin, care trebuie sa-si paraseasca postul de presedinte, nemaiputand candida dupa doua mandate consecutive. Electorii au fost supusi unor presiuni fara precedent pentru a vota "Ursul", emblema partidului prezidential, Rusia Unita, care nu si-a menajat eforturile pentru a asigura controlul campaniei in ansamblul Rusiei, tara care se intinde pe 11 fuse orare, din Kaliningrad, in Europa, pana in Kamciatka, in apropierea Japoniei. O campanie fara precedent, cu arestari ale candidatilor opozitiei, studenti presati sa voteze cu Rusia Unita altfel vor fi eliminati, profesori amenintati si ei cu pierderea locului de munca.
Joi, Putin a venit la televiziune sa arunce o ultima amenintare. Rusilor, deveniti "dragi prieteni", le-a fluturat spectrul destabilizarii si i-a avertizat contra unei reveniri la putere a liberalilor - la conducerea tarii in anii '90, sub Boris Eltin.
Puterea depinde acum de Putin si nu de electorat, iar el s-a angajat personal in cursa pentru rata participarii la vot si obtinerea unui scor cat mai ridicat posibil pentru partidul sau, "pentru a asigura continuitatea politicii angajate".



Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.