In peisajul urban din Piatra Neamt au aparut stalpii instalatiei de transport de agrement pe cablu, denumita local telegondola, care va trece peste oras spre o culme din apropiere. Toti cei 10 stalpi au fost montati, urmand sa fie intins si cablul in
In peisajul urban din Piatra Neamt au aparut stalpii instalatiei de transport de agrement pe cablu, denumita local telegondola, care va trece peste oras spre o culme din apropiere. Toti cei 10 stalpi au fost montati, urmand sa fie intins si cablul instalatiei, cu ajutorul unui elicopter. Cel mai inalt stalp, avand in total 64 de metri, se afla chiar in centrul orasului si va fi impodobit in perioada dinaintea sarbatorilor de iarna cu beculete. De altfel, beculetele colorate au devenit un fel de obsesie ornamentala in Piatra Neamt, unde parca se rescrie istoria margelelor si a oglinjoarelor din vremea conchistadorilor. Instalatia de transport pe cablu de pe partia de schi, telescaunul, este finalizata deja. Deocamdata, absenta zapezii face ca din oras sa se vada pe suprafata de teren pe care urmeaza sa se schieze canalele produse de scurgerile de pe versanti, care au antrenat in cateva randuri noroiul pana pe strazi. Autoritatile spun ca mai sunt de facut ziduri de sprijin pentru imensa masa de pamant mutata din loc pentru remodelarea pantei muntelui, precum si rampa de lansare pentru schiori. Pana acum, telegondola, partiile de schi si amenajarile aferente au costat municipalitatea 40 de milioane de lei noi. Banii, proveniti dintr-un credit au mers la firma municipalitatii, Perla Invest SRL. Potrivit estimarilor, investitia va fi amortizata intr-o perioada de sapte ani.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.