Sedinta bursiera de ieri a fost destul de animata pe tot parcursul desfasurarii ei. Venind dupa o crestere spectaculoasa a pietelor americane in seara precedenta, preturile actiunilor romanesti de la bursa au cunoscut aprecieri importante in deschide
Sedinta bursiera de ieri a fost destul de animata pe tot parcursul desfasurarii ei. Venind dupa o crestere spectaculoasa a pietelor americane in seara precedenta, preturile actiunilor romanesti de la bursa au cunoscut aprecieri importante in deschidere. Pe medie, piata a deschis la ±2% comparativ cu nivelul de referinta al zilei anterioare, insa au existat si exemple de titluri care afisau cresteri de circa 6% (cum este cazul Biofarm Bucuresti).
Dupa ce entuziasmul de inceput s-a mai risipit, in piata au aparut treptat mai multe ordine de vanzare, iar ordinele de cumparare au slabit in intensitate. Au existat, asadar, marcari de profituri pe emitentii cu aprecieri importante la inceputul sedintei, care au continuat pana spre final. Chiar a fost surprinzator sa vedem ca, de unde initial unele titluri ca Biofarm, BRD-GSG, Transelectrica si Turbomecanica afisau cresteri de 3-6% pana la finalul zilei, acestea au inchis pe aprecieri modeste doar sau in unele cazuri chiar pe zero.
Lichiditatea tranzactiilor a fost buna, peste nivelul ultimei saptamani. Am avut o valoare totala a schimburilor cu actiuni de aproape 19 milioane de euro, din care 16,6 milioane de euro pe segmentul principal de piata si 2,4 milioane de euro pe segmentul Rasdaq. Ceea ce ne surprinde sunt lichiditatea si interesul atat de scazut de pe segmentul Rasdaq in conditiile in care altadata pe acesti emitenti tranzactiile erau mai intense.
Printre cei mai tranzactionati emintenti s-au aflat si de aceasta data SIF-urile, insa primul loc in clasament a fost astazi ocupat in mod surprinzator de Amonil Slobozia. Valoarea totala a tranzactiilor cu titluri AMO a fost de 11 milioane de lei, aproape dubla fata de cea a urmatorului clasat, SIF4 Muntenia. Nu am avut nici o tranzactie Deal pe Amonil, ci doar schimbarea de pachete de actiuni prin piata, in decursul a 146 de tranzactii care au totalizat un volum de 110.320.600 actiuni. Pretul a urcat cu 7,95% comparativ cu nivelul de inchidere de miercuri, situandu-se la inchiderea zilei la cota de 0,0950 lei pe actiune.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.