Data fiind alarma reaparitiei gripei aviare in Delta Dunarii, operatorii de turism din zona recomanda autoritatilor locale si centrale sa trateze cu responsabilitate aceasta problema, avand in vedere ca impactul economic ar putea fi unul extrem de ag
Data fiind alarma reaparitiei gripei aviare in Delta Dunarii, operatorii de turism din zona recomanda autoritatilor locale si centrale sa trateze cu responsabilitate aceasta problema, avand in vedere ca impactul economic ar putea fi unul extrem de agravant. "Autoritatile trebuie sa fie foarte atente asupra modului in care vor gestiona situatia, astfel incat efectele asupra turismului din Delta Dunarii sa fie minime. Asta inseamna ca trebuie sa se trateze cu foarte mare responsabilitate aceasta criza si sa nu-si mai creeze capital politic si electoral prin declaratii bombastice despre cat de puternici si tari sunt ei. Criza din 2005 a avut un impact extrem de serios asupra turismului din Delta si pentru anul 2006 au fost anulate peste 80% din contractele de turism. Iar asta s-a intamplat din cauza actiunilor heirupiste ale autoritatilor care au gestionat defectuos aceasta criza", a precizat in acest sens presedintele Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC), filiala Tulcea, Silviu Gheorghe. Care a adaugat ca oficialitatile implicate in gestionarea aviarei ar trebui sa urmeze exemplul celorlalte tari ale UE, unde mediatizarea acestui subiect a fost efectuata intr-un mod echilibrat.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.