Chiar daca a avut de suferit pe terenul de joc, fotbalistul gorjean spune ca nu e normal ca fotbalistii sa se apere in alte instante decit cele sportive.

Simbata, 11 august 2007. Formatia Pandurii sustinea un meci de campionat la Tim
Chiar daca a avut de suferit pe terenul de joc, fotbalistul gorjean spune ca nu e normal ca fotbalistii sa se apere in alte instante decit cele sportive.

Simbata, 11 august 2007. Formatia Pandurii sustinea un meci de campionat la Timisoara, in compania echipei locale Poli. O partida pe care Adrian Popescu (32 de ani), atacantul echipei Pandurii il va tine minte mult timp. Nu pentru vreo realizare importanta, ci pentru o accidentare nefericita, care i-a pus in pericol cariera. Este meciul care l-a scos pe tusa pentru aproape o jumatate de an. In urma unui atac violent al lui Alexa, Adi a simtit o durere la gamba stinga, apoi si-a dat seama ca ceva s-a rupt. Temerile sale au fost confirmate, medicii punandu-i diagnosticul: fractura de peroneu. Au urmat zile de chin, in care piciorul i-a fost imobilizat in gips, apoi, o alta perioada grea, de recuperare. Departe de teren, Adi Popescu si-a vazut de treaba, iar acum este aproape refacut, in ianuarie fiind asteptat sa se alature celogilor sai. Chiar daca a fost scos din joc dupa o intrare criminala a lui Alexa, fotbalist recunoscut pentru duritatea interventiilor sale, fiind numit "omul cu coasa", Adi Popescu sustinea recent ca nu mai este suparat pe jucatorul lui Poli.

"N-am nimic cu el, pentru ca stiu ca nu a vrut sa-mi rupa piciorul. Este el mai impulsiv, dar nu cred ca e vreun fotbalist care sa intre pe teren cu gindul sa-l accidenteze pe adversar", spunea Adi Popescu. Acesta vorbit ieri, cu o zi inainte de meciul direct dintre Pandurii si Gloria, si despre accidentarea lui Coroian de la Bistrita, considerind ca portarul Stiintei, Mircea Bornescu, nu trebuie tirit in instante atita timp cit nu a avut intentia de a-l lovi pe atacantul ardelenilor. "Nu e normal ca Bornescu sa fie dat in judecata, pentru ca nu a vrut sa-l loveasca pe Coroian. Cred ca s-ar crea un precedent, iar la fiecare accidentare mai grava jucatorii ar merge sa se dea in judecata", a spus Adi Popescu. Reactia lui Adi Popescu vine la doar o zi dupa ce Ovidiu Stinga prezenta un alt caz de acest gen. "Acum sase ani, in Anglia, un portar l-a lovit pe Luc Nillis, i-a facut tandari tibia, era sa-i fie amputat piciorul. De fapt, Nillis s-a lasat de fotbal dupa acel accident, la 32 de ani, dar nu a dat pe nimeni in judecata. E anormal ce se intampla la noi, acesti oameni de la Bistrita il distrug psihic pe Mircea".

La mana judecatorilor Pe 17 octombrie 2007, Comisia de Disciplina a FRF l-a suspendat pe Bornescu pentru sase jocuri si a dictat o penalitate sportiva de 3000 lei, pentru accidentarea fotbalistului bistritean Cristian Coroian. Pe 25 octombrie Comisia de Apel a anulat decizia primei comisii. Gloria Bistrita a facut recurs la Curtea de Arbitraj pentru Fotbal din cadrul FRF, care la rindul ei i-a dat dreptate portarului Mircea Bornescu. Bistritenii au anuntat ca il vor actiona pe "Jose" in instanta, cerind 50.000 de euro despagubiri.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.