"Bine ati venit la schi!" sau "Jo hogy jottek sizni!", cu una dintre aceste doua expresii veti fi intampinat pe partiile din judetul Harghita.


LIDER. Eva Tofalvi, Edit Miklos, Kinda Geza, Janos Szabo, numai cateva nume care sunt leg
"Bine ati venit la schi!" sau "Jo hogy jottek sizni!", cu una dintre aceste doua expresii veti fi intampinat pe partiile din judetul Harghita.


LIDER. Eva Tofalvi, Edit Miklos, Kinda Geza, Janos Szabo, numai cateva nume care sunt legate de Baile Harghita, statiune aflata la 23 de kilometri de Miercurea-Ciuc, localitate de care apartine din punct de vedere administrativ. Este locul preferat al harghitenilor atunci cand vor sa mearga la schi. Pe langa cele sapte partii pentru schi alpin si snowboard, mai exista si o pista pentru schi fond si biatlon. Accesul se face prin Pasul Vlahita. De pe DN 13 A se intra pe DJ 138A si dupa 13 kilometri se ajunge in statiunea a carei vatra sa afla intre Vf. Harghita Ciceului (1.761 m) si Vf. Bagolyko (1.679 m).


URBAN. Singurul oras din judetul Harghita unde romanii sunt majoritari este Toplita. Locul nu este doar un paradis al vanatorilor, ci si al schiorilor. La 3 kilometri de centrul localitatii se afla doua partii cu mare cautare printre turistii din Targu-Mures. Pentru snowboarderi cel mai minunat loc este la Ciumani, acolo unde iarna aceasta va fi amenajat un snowpark. 


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.