Lei "eutanasiati" la Zoo
Cele trei leoaice de la Gradina Zoologica din Timisoara ar putea fi eutanasiate pentru ca sunt tinute intr-un spatiu prea mic, intre gratii, iar normele de mediu in vigoare nu sunt respectate si nici nu exista in
Lei "eutanasiati" la Zoo
Cele trei leoaice de la Gradina Zoologica din Timisoara ar putea fi eutanasiate pentru ca sunt tinute intr-un spatiu prea mic, intre gratii, iar normele de mediu in vigoare nu sunt respectate si nici nu exista in prezent alta solutie, transmite Mediafax. Administratorul Gradinii Zoologice din Timisoara, Mihaita Afrenie, a declarat, ieri, ca eutanasierea leoaicelor este una dintre variantele acceptate de Agentia pentru Protectia Mediului Timis (APMT), institutia care a impus gasirea unor solutii astfel incat parcul de animale sa functioneze legal. Leoaicele ar trebui sa aiba un habitat de cel putin 3.000 mp in exterior si de 75 mp pentru adapostul care trebuie sa fie si incalzit. In prezent, felinele traiesc in custi mici cu gratii si care sunt murdare. Administratorul Zoo Timisoara, Mihaita Afrenie, a mai declarat ca a incercat sa dea animalele altor gradinii zoologice, dar nimeni nu le vrea. O alta varianta pentru pastrarea celor trei leoaice ar fi construirea unui habitat corespunzator, care necesita investitii de sute de mii de euro si dureaza cel putin un an. (DEI)
Minor cercetat pentru viol
Un adolescent de 16 ani este cercetat de catre politisti, sub acuzatia de relatii sexuale cu un minor, dupa ce ar fi supus prin violenta la perversiuni sexuale o fetita de 9 ani, potrivit Mediafax. Conform purtatorului de cuvant al IPJ Valsui, Mihaela Straub tatal fetitei sustine ca atunci cand s-a intors de la muncile campului l-a surprins pe baiatul de 16 ani in timp ce incerca sa-i violeze fetita. In urma cercetarilor, s-a stabilit ca in urma cu o zi baiatul a intretinut raporturi sexuale orale cu minora. Tanarul a fost retinut pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentat, astazi, la Tribunalul Vaslui, cu propunerea de arestare preventiva. (D.E.I.)
"Sinucidere" la 11 ani
Politia Judeteana Buzau a declansat o ancheta pentru a stabili daca este vorba despre sinucidere in cazul unei fetite in varsta de 11 ani, care a murit la spital, intoxicata cu o substanta necunoscuta. Parintii acesteia au anuntat, vineri seara, Ambulanta Buzau, spunand ca fetei i s-a facut rau, in urma unei discutii avute din cauza unei medii de 9 la limba engleza, potrivit Mediafax. Fetita a terminat anul scolar doar cu medii de 10, insa la limba engleza ea a obtinut media 9.00. Conform unor prime verificari, parintii fetitei de clasa a IV-a nu au fost foarte incantati si ar fi urmat o discutie cu acestia, dupa care copilului i s-a facut rau. Conform dispecerului de serviciu de la Ambulanta Buzau, ulterior medicii au transferat-o pe fetita, aflata in coma profunda, la un spital din Capitala, cu un elicopter SMURD, insa copilul nu a mai putut fi salvat. Politia Buzau a declansat o ancheta in acest caz, pentru a se stabili daca a fost vorba despre sinucidere, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Buzau. (DEI)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.