Membrii CNI au validat dosarele a zece candidati la postul de sef al ANI, fara a se inregistra insa noutati in privinta numelor. Cum termenul pana la care agentia trebuia sa fie functionala a fost depasit, CNI cere Senatului sa urgenteze adoptarea un
Membrii CNI au validat dosarele a zece candidati la postul de sef al ANI, fara a se inregistra insa noutati in privinta numelor. Cum termenul pana la care agentia trebuia sa fie functionala a fost depasit, CNI cere Senatului sa urgenteze adoptarea unor modificari legislative astfel ca vicepresedintele sa preia atributiile presedintelui pana la numirea acestuia. Pe de alta parte, activitatea CNI este ingreunata de absentele masive ale reprezentantilor institutiilor si partidelor.
Andreea Nicolae
redactor

La a doua incercare de a gasi pentru "Draga de ANI" un presedinte s-au inscris zece doritori, dosarele acestora fiind acceptate ieri de membrii CNI, abia in a treia sedinta, dupa ce primele doua au esuat din cauza lipsei de cvorum. Potrivit legii, la validarea dosarelor candidatilor trebuie sa participe cel putin 11 din cei 16 membri ai CNI. Lucru care nu s-a intamplat la primele doua sedinte, astfel ca s-a luat decizia de a trimite institutiilor sau partidelor politice ai caror reprezentanti au lipsit propunerea ca absentii sa fie inlocuiti in Consiliu. Totodata, CNI a cerut Senatului sa urgenteze adoptarea Ordonantei ANI, printre prevederile careia figureaza si aceea ca pana la numirea presedintelui ANI atributiile acestuia sa poata fi preluate de vicepresedinte. Pe lista candidatilor se numara Dorel Liviu Radu, Ilie Dragoi, Radu Chis, Adrian-Victor Vevera, Ionel Ion Garlasteanu, Ion Georgescu, Constantin Catalin Radu, Florin Cornel Balanescu, Romi Salca Rotaru si Vasile Braun. Dintre acestia, trei au candidat anterior pentru functia de vicepresedinte al ANI, iar sapte pentru postul de presedinte, dar au pierdut concursul. Candidatii ale caror dosare au fost admise vor participa la doua probe, examen scris si oral, pe 2, respectiv 11 decembrie. Concursul pentru postul de presedinte al ANI a fost reluat de catre CNI dupa ce nici un candidat din cei 28 inscrisi initial nu a reusit sa treaca de prima runda. Doar concursul pentru ocuparea functiei de vicepresedinte s-a soldat cu un castigator, Catalin Macovei, fost procuror.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.