Inselaciune. Unii intermediari de joburi ii lasa pe romani si fara bani, si fara locuri de munca Unele oferte de locuri de munca in diverse state UE, postate pe anumite siteuri, pot fi inselatoare. In ultima vreme au aparut o serie de anunturi pe in
Inselaciune. Unii intermediari de joburi ii lasa pe romani si fara bani, si fara locuri de munca Unele oferte de locuri de munca in diverse state UE, postate pe anumite siteuri, pot fi inselatoare. In ultima vreme au aparut o serie de anunturi pe internet, fie pe site-uri, fie prin emailuri, prin care sunt oferite servicii de intermediere pentru obtinerea unui loc de munca in Marea Britanie. Pana aici e O.K., dar intermediarii respectivi solicita anumite sume de bani in avans, chipurile pentru procesarea documentelor de angajare. Falsi intermediari Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) informeaza ca a primit deja o serie de reclamatii de la cetateni romani care au platit sumele cerute (peste 100 de lire sterline fiecare), dar nu au obtinut niciun loc de munca. ANOFM atrage atentia celor care primesc emailuri cu servicii de angajare in strainatate contra cost sa trateze cu maxima prudenta astfel de mesaje. Daca, totusi, ofertele par valabile, ANOFM recomanda romanilor care vor un job in Marea Britanie sa verifice existenta firmelor de intermediere pe www.oisc.gov.uk. Sunt de evitat companiile care nu exista in baza de date sau care se identifica doar cu adresa de email tip ...@yahoo.uk.com sau doar cu doua trei numere de telefon. Companii-fantoma Anunturile de angajare mai pot fi postate sau trimise si de companii sau firme-fantoma. Ca si in Romania, si in Marea Britanie exista un oficiu al Registrului Comertului, numit Companies House, care ofera detalii despre firme pe www.companieshouse.gov.uk. In cazul in care ofertele de angajare vin de la firme de avocatura, acestea pot fi verificate prin The Law Society, organizatia avocatilor din Anglia si Tara Galilor, la telefon: 0044. 20. 7242.1222.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.