>> Programul noii stagiuni va aduce la malul marii regizori consacrati.
>> In decembrie va avea loc premiera in franceza a piesei "Mansarda la Paris".

Noua conducere a teatrului de Stat Constanta si-a propus pentru anul viitor sa real
>> Programul noii stagiuni va aduce la malul marii regizori consacrati.
>> In decembrie va avea loc premiera in franceza a piesei "Mansarda la Paris".

Noua conducere a teatrului de Stat Constanta si-a propus pentru anul viitor sa realizeze o serie de evenimente care sa readuca publicul in salile de spectacole prin piese de teatru usor de digerat, comedii care sa binedispuna. Pe de alta parte insa, echipa de actori va munci pentru pregatirea unor acte teatrale cu un alt target, pentru festivaluri si pentru manifestari in cadrul carora sa poata atrage atentia si respectul oamenilor din domeniu. "Important este ca nu plecam de la zero.
Plecam de la ceva deja construit de Beatrice Rancea, o echipa care poate fi catalogata drept una dintre cele mai bune din tara", a declarat Sorin Militaru, director general artistic al Teatrului de Stat Constanta. Mai mult decat atat, palmaresul artistilor de la malul marii incepe sa se imbogateasca cu premii importante. Dupa ce a castigat titlul de cel mai bun spectacol, "Inimi cicatrizate" s-a dovedit a fi un real succes si pe scena din Bucuresti.
In cadrul Festivalului National de Teatru actorii constanteni si-au demonstrat talentul, starnind in acest fel interesul artistilor din intreaga tara. Sfarsitul de an este, de asemenea, bogat in evenimente, pe 14 si 15 decembrie avand loc premiera in limba franceza a piesei lui Visniec "Mansarda la Paris". Cu acest spectacol Teatrul din Constanta va participa in luna iulie la Festivalul de la Avignon, o ocazie extraordinara de a demonstra, inca o data, talentul si valoarea pe care le au actorii constanteni. Programul noii stagiuni va aduce la malul marii regizori consacrati precum Radu Apostol, Catalina Buzoianu, Felix Alexa, Radu Afrim. Mai mult decat atat, vor fi reluate doua spectacole care sa fie jucate in intreg judetul: "Opt femei" si "Interesul general". "Scaiul" este una dintre marile reusite ale lui Feydeau. Piesa a fost jucata si la Teatrul de Stat Constanta. In regia lui Ion Lucian, spectacolul s-a bucurat de succes, iar publicul a putut petrece o seara de neuitat in compania actorilor constanteni, care au interpretat pe masura asteptarilor celor prezenti. Comedia a starnit hohote de ras, actorii recunoscand pe deplin meritul marelui regizor roman cu care au lucrat.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.