Presedintele Colegiului Medicilor isi critica fostii colegi in cazul bebelusului strangulat.

Presedintele Colegiului Medicilor Bucuresti, Sorin Oprescu, spune ca incidentul de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti in urma caruia
Presedintele Colegiului Medicilor isi critica fostii colegi in cazul bebelusului strangulat.

Presedintele Colegiului Medicilor Bucuresti, Sorin Oprescu, spune ca incidentul de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti in urma caruia un nou-nascut nu aude, nu vede si nu se poate hrani este rezultatul unui "defect de organizare si de comunicare". In opinia presedintelui CMB, sint "solidari in raspundere, pe lina cei implicati direct in cazul micutului Sebastian, profesorul, seful clinicii, medicii care trebuiau sa-si faca treaba, dar si structura organizatorica si cea de la virful spitalului".

"O asigur pe mama micutului ca fiecare medic care a gresit va plati. Nu iertam si nu am iertat pe nimeni. Daca se fac vinovati, vor plati cu virf si indesat. Nu stiu daca aduce alinare. Regret ca li se intimpla colegilor mei din Universitar. Dar cred ca acolo este un defect de organizare. Frica mea, cit am condus spitalul 12 ani, au fost neonatologia si sectia de nasteri", a spus Oprescu, care pina anul trecut a fost directorul unitatii. Acesta precizeaza ca spitalul nu dispunea de o platforma suficienta pentru nasteri si ca au fost cazuri in care li se recomanda viitoarelor mamici sa nasca la alte spitale.

Conducerea Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti a replicat catalogind drept nefondate afirmatiile medicului Sorin Oprescu, presedintele Colegiului Medicilor Bucuresti, in cazul Sebastian, considerind ca acestea aduc atingere imaginii unitatii. "Consideram ca nu putem acuza fara probe si nu putem sa-i obligam pe oameni sa lucreze in aceste conditii de presiune mediatica. Acum se creeaza premisele aparitiei de erori generate de reactia umana fireasca a medicilor", scrie managerul spitalului, Gheorghe Iana, intr-un comunicat. Iana adauga ca personalul unitatii regreta cele intimplate in legatura cu copilul Sebastian Lungu.

Sotii Lungu acuza personalul unitatii medicale bucurestene ca fiul lor, Sebastian, acum in virsta de trei luni, nu vede, nu aude si nu poate fi alimentat decit printr-un furtun, pentru ca, in momentul nasterii, s-a asfixiat cu cordonul ombilical, infasurat in jurul gitului, lipsa aerului afectind creierul micutului. Cuplul spune ca aceasta tragedie s-a produs pentru ca tinara a ramas nesupravegheata de catre medicii si asistentele care erau de garda timp de 45 de minute, exact inaintea nasterii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.