Copiii nascuti toamna sunt mai atrasi de activitatile fizice, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de cercetatorii britanici. Studiul, parte a unui proiect intitulat "Children of the 90s", realizat de cercetatorii de la Universitatea din Bristol, a scos la iveala faptul ca acei copii care se nasc toamna, precum fotbalistul britanic Wayne Rooney, sunt mai activi din punct de vedere fizic decat cei nascuti primavara. Cercetatorii au monitorizat dezvoltarea si starea de sanatate a 14.000 de copii nascuti in perioada 1991 - 1992, pana la implinirea varstei de 11 ani. Studiul a scos la iveala faptul ca bebelusii nascuti primavara sunt cu 9% mai putin activi decat cei nascuti toamna. Cercetatorul Calum Mattocks a declarat ca este o diferenta modesta, dar interesanta. Copiii nascuti toamna au tendinta de a se dezvolta mai mult pe parcursul anilor de scoala, fiind mai pasionati de sport, sustine acesta. Cei nascuti spre sfarsitul anului trebuie sa se zbata mai mult pentru a supravietui si de aceea ajung sa faca mai mult sport.

Activitatea sportiva din timpul sarcinii se transmite si la copil
Un alt studiu realizat tot de cercetatorii de la Universitatea Bristol, a scos la iveala faptul ca bebelusii mamelor foarte active pe timpul sarcinii au cu 3- 4% mai multe probabilitati de a fi atrasi de sport ulterior in viata fata de cei ai femeilor mai putin active pe perioada sarcinii. Cercetatorii spun ca fenomenul nu este determinat de nici un factor biologic. Ei sustin ca pur si simplu mamele active pe timpul sarcinii continua sa faca sport si dupa nastere, dand astfel un exemplu pozitiv urmasilor lor. "Anii de dinaintea inceperii scolii sunt foarte importanti. Faptul ca parintii lor fac regulat exercitii fizice are un impact pozitiv", a declarat Mattocks.

Banii ne motiveaza mai ales atunci cand stim ca primim mai mult decat ceilalti
O echipa de cercetatori germani au facut un experiment care arata ca nu conteaza valoarea absoluta a banilor oferiti drept rasplata. Barbatii sunt mai motivati atunci cand primesc mai mult decat colegii lor, bucurandu-se totodata si cand acestia gresesc. Economisti si oameni de stiinta care studiaza creierul uman, de la Universitatea din Bonn, au testat 38 de barbati, conectati in perechi la scanere care, folosind rezonanta magnetica, au examinat activitatea cerebrala in timp ce subiectilor li s-a cerut sa indeplineasca o sarcina simpla. Pe ecran au aparut mai multe puncte, iar voluntarii estimau numarul lor.