Moneda nationala devine pe zi ce trece mai slaba fata de euro. Numai ieri, leul a pierdut 1,56% (cinci bani) din valoarea sa, pana la 3,5944 lei/euro, cotatie ce reprezinta minimul ultimului an. Fata de inceputul lunii iulie, cand un euro valora 3,1
Moneda nationala devine pe zi ce trece mai slaba fata de euro. Numai ieri, leul a pierdut 1,56% (cinci bani) din valoarea sa, pana la 3,5944 lei/euro, cotatie ce reprezinta minimul ultimului an. Fata de inceputul lunii iulie, cand un euro valora 3,11 lei, deprecierea este de peste 15,5%. Practic, balanta a inceput sa se dezechilibreze, iar leul sa piarda teren in fata monedei europene dupa declansarea crizei mondiale a creditelor. De ce se devalorizeaza moneda nationala? “Leul continua sa se deprecieze pentru ca a avut o conjunctura negativa inca de la inceputul lunii.

La aceasta se adauga modificarea in sens negativ a perspectivei de rating a Romaniei de catre Standard&Poor's”, a declarat analistul Ioan Birle, citat de NewsIn. In aceste conditii nefaste pentru moneda nationala, investitorii nu fac altceva decat sa vanda masiv lei, iar moneda nationala sufera deprecierea, pe cale de consecinta.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.