>> 2.000 de apartamente din municipiul Tulcea nu beneficiaza de caldura, desi sunt conectate la retelele de termoficare.
>> Primarul promite ca situatia se va indrepta peste doua saptamani!

Constantin Hogea, primarul municipiului Tul
>> 2.000 de apartamente din municipiul Tulcea nu beneficiaza de caldura, desi sunt conectate la retelele de termoficare.
>> Primarul promite ca situatia se va indrepta peste doua saptamani!

Constantin Hogea, primarul municipiului Tulcea, a declarat ca, peste doua saptamani, toate cele 15.000 de apartamente racordate la sistemul de termoficare vor beneficia de agent termic. Primarul a dat vina pentru faptul ca mii de tulceni tremura de frig in case, in plina iarna, pe conducerea societatii de distributie Dalkia. Conform primarului Hogea, "directorul S.C. Dalkia, Mihai Tudorache, este depasit de situatie si dezinformeaza populatia. Conducerea acestei societati a adoptat o solutie neadecvata de reconversie a punctelor termice de pe combustibil lichid usor pe gaze naturale. In loc sa pastreze o parte a arzatoarelor pentru combustibil lichid si sa furnizeze caldura, s-au dezafectat integral punctele termice, iar montarea arzatoarelor de gaze a intarziat doua luni.
Se puteau face lucrarile de reconversie cu centralele termice in functiune, cum s-a procedat iarna trecuta, iar tulcenii nu ramaneau in frig", a declarat primarul Hogea. Directorul Mihai Tudorache spune ca investitiile se realizeaza de Primaria Tulcea, iar solutia tehnica de reconversie a centralelor termice incriminata de primar a fost avizata de aceasta institutie care este proprietarul instalatiilor. "Se stia din vara ca patru centrale de cvartal nu vor livra agent termic pana in decembrie. Intarzierile au fost generate de lipsa echipamentelor si a personalului calificat a societatilor de constructii care au castigat licitatia organizata de Primarie pentru realizarea modernizarilor", a declarat Tudorache.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.