Liderul fractiunii liberale din Parlamentul European, Graham Watson, sustine ca participarea la alegerile pentru PE "in mod traditional" este foarte scazuta. "Majoritatea europenilor nu dau alegerilor europene importanta necesara, dar se plang foarte
Liderul fractiunii liberale din Parlamentul European, Graham Watson, sustine ca participarea la alegerile pentru PE "in mod traditional" este foarte scazuta. "Majoritatea europenilor nu dau alegerilor europene importanta necesara, dar se plang foarte des de deciziile impuse de Bruxelles", a mai spus Watson. Acesta si-a exprimat speranta ca totusi prezenta la urne sa fie mare in Romania, dar parerea sa este aceea ca organizarea in aceeasi zi si a unui referendum poate sa duca la cresterea procentului de prezenta "sau este posibil sa se intample contrariul".
"In tara mea, de exemplu, prezenta la vot la alegerile europene este foarte mica. Dar pentru cetatenii nostri UE este perceputa inca drept ceea ce eu as numi o institutie guvernamentala de rangul doi. Oamenii cred ca cel mai important este votul la alegerile nationale si mai putin important cel la alegerile locale sau europene", a precizat liderul grupului parlamentar liberal. Aceasta a adaugat insa ca Romania nu va fi judecata dupa prezenta la vot. "Romania este un stat membru al UE cu drepturi egale si sunt sigur ca prezenta la vot nu va fi cea mai mica. Nu va fi nici cea mai mare, dar cu siguranta nu va fi cea mai mica", a specificat Watson.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.