Actiunile listate au pierdut, ieri, in medie, doua puncte procentuale Toate palierele Bursei au fost afectate, ieri, de deprecieri ample. Din nou, scaderile au avut loc pe o lichiditate peste media anuala. Valoarea totala a tranzactiilor a fost

Actiunile listate au pierdut, ieri, in medie, doua puncte procentuale

Toate palierele Bursei au fost afectate, ieri, de deprecieri ample. Din nou, scaderile au avut loc pe o lichiditate peste media anuala. Valoarea totala a tranzactiilor a fost de 71,4 milioane de lei (20,1 milioane de euro).

Peste trei puncte procentuale au pierdut actiunile societatilor de investitii financiare (SIF), cele mai lichide titluri s-au ieftinit, in medie, cu 2,09%, iar indicele compozit indica o scadere de doua puncte procentuale la finalul sedintei de ieri. "Piata de capital reflecta, in aceasta perioada, problemele economiei nationale", este de parere Adrian Ceuca, director general adjunct la SSIF Broker.

SIF-urile se intorc la preturile din luna mai

Retragerea investitorilor straini de pe piata autohtona a determinat o volatilitate ridicata. Titlurile SIF au pierdut in medie 3,31% si au asigurat doua treimi din lichiditate. Indicele BET-FI a pierdut aproximativ 2.300 de puncte, la nivelul de 66.739,76 puncte, pe parcursul sedintei atingand un minim de 66.121 puncte.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.