"Andrei a implinit sambata trecuta trei ani. Nu sta o clipa locului in cabinetul medical. E greu sa-ti imaginezi ca acum nici doua luni viata lui s-a aflat pe muchie de cutit". Asa il descriu cadrele medicale de la cea mai importanta unitate sanitara
"Andrei a implinit sambata trecuta trei ani. Nu sta o clipa locului in cabinetul medical. E greu sa-ti imaginezi ca acum nici doua luni viata lui s-a aflat pe muchie de cutit". Asa il descriu cadrele medicale de la cea mai importanta unitate sanitara din Banat pe micutul Andrei, din Arad, care, practic, a primit la Timisoara o noua sansa la viata. Nenorocirea s-a petrecut in urma cu doua luni, cand, scapat doar cateva secunde de sub ochii mamei, Andrei a cazut de la etajul trei. "Am vrut sa-i scot laptele din frigider", povesteste Monica, mama copilului.
"Geamul era intredeschis. Am auzit o bufnitura, m-am intors si Andrei nu mai era in camera. Era acolo jos, pe beton", rememoreaza femeia, ingrozita si acum de terifianta imagine. A ajuns intr-un suflet in fata blocului. A urcat copilul intr-o masina si l-a dus la Spitalul Judetean din Arad. Medicii nu i-au dat nici o sansa de viata. Avea traumatism cranian, leziuni la rinichi, splina, ficat, plamani, hemoragie interna. Atunci, tatal a luat decizia sa mearga la Timisoara. A semnat ca isi asuma raspunderea si, cu o ambulanta de grad zero, au pornit la drum.
"Copilul a ajuns la Timisoara in coma de gradul III, cu contuzie pulmonara si multiple leziuni interne. Pentru inceput, s-a pus problema mentinerii functiilor vitale. Intrebarea care ne obseda era urmatoarea: trebuie sau nu operat? Avea ruptura de splina, de ficat, iar tentatia de interventie chirurgicala a existat in permanenta", rememoreaza medicul Antoniu Brinzeu. Practic, orice operatie i-ar fi pus viata in pericol. In cele din urma, medicii au luat decizia corecta, aceea de a nu-l opera. De trei ori pe parcursul celor trei saptamani cat a fost internat la sectia ATI a Judeteanului timisorean, medicii au crezut ca il pierd pe micut. A facut si o bronhopneumonie la plamanul lovit, dar, dupa zece zile de antibiotic, in mod miraculos, copilul a inceput sa respire fara aparate. Ulterior, a fost transferat la Spitalul de Copii din Timisoara, iar dupa doua luni de la cumplitul accident, a fost operat pentru eliminarea sechelelor traumatismului cranian.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.