In urmatoarele zile, vremea va fi calda si frumoasa. Ploile vor lipsi, iar vantul va sufla slab. In zonele de deal, cu precadere in Muntenia si in sudul Banatului, vremea va fi foarte calda.

La amiaza aici se vor inregistra maxime de pana
In urmatoarele zile, vremea va fi calda si frumoasa. Ploile vor lipsi, iar vantul va sufla slab. In zonele de deal, cu precadere in Muntenia si in sudul Banatului, vremea va fi foarte calda.

La amiaza aici se vor inregistra maxime de pana la 17 grade Celsius. In Capitala, astazi, dar si in week-end-ul in care intram, temperatura va urca pana la 11 grade Celsius, cerul va fi variabil si numai dimineata va fi ceata.

Pentru cei care au ales sa-si petreaca acest sfarsit de saptamana la munte este bine de stiut ca, desi acolo este zapada, vremea va fi calda, cu maxime intre 10... 13 grade Celsius.  Comentariul specialistului: Inversiunea termica din zona Romaniei s-a concretizat prin valori minime de temperatura pozitive la munte. Minime pozitive au fost si in Campia de Vest si in Dobrogea, par­tea dinspre litoral, datorita ce­rului noros, in timp ce in restul te­rito­riu­lui au fost negative, mai scazute in depresiuni. In aceste zo­ne vor mai fi minime ne­gative, dar nu asa sca­zute ca pana acum, dat fiind faptul ca ad­vectia calda in zona geo­grafica a Romaniei va continua. In toata tara vremea va ra­ma­ne calda pentru aceasta data, foar­te calda in zonele de deal, unde la amiaza se vor inregistra 16... 17 grade, dar si la munte, unde, desi este strat de zapada, mercurul termometrelor va ajunge la amiaza pa­na la 10...14 grade. meteorolog Romica Jurca Azi in tara: Bacau 8°C Baia-Mare 13°C Brasov 10°C Buzau 10°C Cluj-Napoca 10°C Constanta 11°C Craiova 8°C Deva 12°C Galati 11°C Iasi 10°C Miercurea-Ciuc 9°C Oradea 15°C Pitesti 11°C Sibiu 12°C Suceava 10°C Targu-Mures 10°C Timisoara 14°C   La munte: Azi (vineri): Vremea va fi calda si frumoasa. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Dimineata si noaptea pe vai si in depresiuni se va semnala ceata. Maine (sambata): Vremea se va mentine calda si frumoasa. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab. Noaptea si dimineata pe vai si in depresiuni se va forma ceata. Poimaine (duminica): Vremea va fi calda pentru aceasta data. Cerul va fi mai mult noros si pe arii extinse va ploua.   Bucuresti: max. 11°C min. 0°C Azi (vineri): Vremea va fi calda si frumoasa. Cerul va fi variabil, iar dimineata si noaptea vor fi conditii de ceata. Maine (sambata): Vremea se va mentine calda, cu conditii de ceata dimineata si noaptea. Vantul va sufla slab. Maxima: 10°C, iar minima: 0°C Poimaine (duminica): Vremea se mentine calda. Ce­rul variabil ziua se va innora treptat noaptea. Vantul va sufla slab. Maxima: 11°C, iar minima: 3°C  Drumetii ina€ˆ Piatra Craiului: Vladusca - Martoiu - Cabana Curmatura Trecand pe sub versantul de rasarit al crestei nordice, peste culmile joase si impadurite din aceas­ta zona, traseul face legatura intre zonele Vladusca-Martoiu si Cur­matura Pietrei Craiului. Din punctul La Table de pe Valea Vla­dusca, poteca de legatura traverseaza cateva fire de obarsie ale acestei vai, trece peste Muntele Martoiu (1423m) si se angajeaza pe Valea Martoiului in jos numai pana in apropierea confluentei cu Valea Cheii, unde intalnim alt traseu, spre Pestera. Din acest loc, cele doua trasee trec catre stanga peste cativa afluenti ai Martoiului, apoi pe langa stana din Cur­matura, unde apare si traseul spre Zarnesti. De aici se urca usor pana la Cabana Curmatura.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.