>> Intalnirea dintre cele doua Biserici va avea loc la manastirea bulgara Gojan.

Dupa ce Biserica Rusa s-a aratat nemultumita de reactivarea a trei episcopii pe teritoriul statului moldovean, problema jurisdictiei Bisericii Ortodoxe Romane
>> Intalnirea dintre cele doua Biserici va avea loc la manastirea bulgara Gojan.

Dupa ce Biserica Rusa s-a aratat nemultumita de reactivarea a trei episcopii pe teritoriul statului moldovean, problema jurisdictiei Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) in Republica Moldova va fi discutata astazi de reprezentantii Patriarhiei Romane si ai celei Ruse. Presedintele Departamentului pentru Relatii Externe al Patriarhiei Moscovei, mitropolitul Kiril de Smolensk si Kaliningrad, intr-un comunicat aparut pe site-ul oficial al Patriarhiei Ruse, a amenintat chiar ca "actiunile Patriarhiei Romane nu vor ramane fara urmari".
In plus, tot din cauza reactivarii celor trei episcopii, considerate ca teritorii canonice rusesti, o intalnire ce ar fi trebuit sa aiba loc la Moscova, la mijlocul lunii noiembrie, a fost anulata de reprezentantii Patriarhiei Ruse. Mitropolitul Kiril de Smolensk si Kaliningrad a explicat acest lucru prin faptul ca "ne-am exprimat ca aceasta intalnire nu este posibila la Moscova, deoarece aceasta va fi inteleasa gresit in Moldova si poate fi inteleasa gresit in Romania si chiar la noi".

11.00 conferinta de presa a ana
Sediul MIRA
Agentia Nationala Antidrog (ANA) organizeaza o conferinta de presa cu ocazia lansarii simultane a Raportului European 2007 privind situatia drogurilor si a Raportului National 2007 privind situatia drogurilor in Romania.

15.00 sedinta cni
Palatul Parlamentului
Are loc sedinta Consiliului National de Integritate (CNI), care va analiza dosarele candidatilor pentru functia de presedinte al Agentiei Nationale de Integritate.

19.00 gala de caritate
Palatul Parlamentului
Fundatia Scheherezade si Fundatia Copii Sanatosi organizeaza o gala de caritate pentru a strange banii necesari renovarii Spitalului de copii "Marie Curie".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.