Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a efectuat, ieri, ultimele plati din alocarea financiara pentru acest an, cu 40 de zile inainte de termenul scadent, respectiv 31 decembrie 2007, potrivit unui comunicat al APDRP. In acest
Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a efectuat, ieri, ultimele plati din alocarea financiara pentru acest an, cu 40 de zile inainte de termenul scadent, respectiv 31 decembrie 2007, potrivit unui comunicat al APDRP. In acest an au fost facute plati in valoare de 302,97 milioane de euro, fiind alocate integral fondurile repartizate pentru acest an."Desi din fondurile pentru anul 2004 mai sunt de platit aproximativ 73 de milioane de euro, aceasta suma a fost echivalata cu avansul de 75 de milioane de euro pe care Romania l-a primit inainte de demararea propriu-zisa a programului SAPARD. Acest avans a fost scazut din alocarea anului 2004, in consecinta, fiind alocate proiectelor SAPARD toate fondurile care trebuiau platite in acest an", se precizeaza in comunicatul APDRP. APDRP va efectua in continuare plati, sumele fiind asigurate prin alocarea financiara din 2005. De asemenea, pana in luna decembrie 2008, termenul limita pentru finalizarea programului SAPARD, APDRP va trebui sa plateasca alocarile aferente anilor 2005 si 2006, in valoare de 474 milioane de euro. Prin programul SAPARD au fost aprobate si contractate 4.713 proiecte, in valoare de 1,49 miliarde de euro. (D. S.)


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.