Politistii si procurorii din Timis si Franta au derulat, ieri dimineata, in Timisoara, mai multe descinderi in locuintele unor romi, despre care  autoritatile de la Paris au descoperit ca fac parte din mai multe retele de falsificatori de cardur
Politistii si procurorii din Timis si Franta au derulat, ieri dimineata, in Timisoara, mai multe descinderi in locuintele unor romi, despre care autoritatile de la Paris au descoperit ca fac parte din mai multe retele de falsificatori de carduri bancare, care operau in cele doua tari. Potrivit procurorului-sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism Timisoara (DIICOT), Mircea Andres, actiunea a vizat mai multe descinderi la locuintele unor clanuri de romi din judet. "Au avut loc, simultan, un numar de 14 descinderi la casele unor romi ai caror proprietari sunt suspectati de inselaciuni si falsuri cu carduri bancare, dupa ce la 14 noiembrie au fost emise mandate de perchezitie", a precizat procurorul. Actiunea in forta este una comuna a autoritatilor din Franta si Romania, iar descinderile au avut loc in mai multe localitati, printre care Timisoara, Lugoj, Recas si Ghiroda. La operatiune au luat parte trei politisti din Franta si un judecator de instructie, in colaborare cu procurori ai DIICOT si politisti de la Crima Organizata Timisoara. Potrivit anchetatorilor romani, in vizor se afla un amplu grup infractional, format din romi instariti, care ar fi format adevarate retele prin care se achizitionau din Occident masini de lux, pentru care se platea cu instrumente de plata false. De asemenea, oamenii legii mai detin informatii ca o parte din grupare se ocupa de falsificarea de carduri, sens in care in Franta s-au operat deja circa zece arestari in randul acestei etnii. Surse din randul anchetatorilor au dezvaluit ca, in baza probelor adunate, se pregatesc noi mandate de arestare europene pentru un alt grup de romi, care s-ar afla in legatura cu reteaua falsificatorilor din Franta.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.