>> Magistratii de la Tribunalul Iasi au dispus punerea in libertate a lui Florin Mihai Popa.

>> Inspectorul de la Primarie Iasi a fost arestat pentru <nselaciune si trafic de influenta.

>> Judecatorii au admis cererea de libe
>> Magistratii de la Tribunalul Iasi au dispus punerea in libertate a lui Florin Mihai Popa.

>> Inspectorul de la Primarie Iasi a fost arestat pentru <nselaciune si trafic de influenta.

>> Judecatorii au admis cererea de liberare sub control judiciar.

Magistratii tribunalului Iasi au luat o decizie extrem de controversata in privinta inspectorului de la Primaria Iasi, prins in flagrant in timp ce primea 100 de milioane de lei de la un biet pensionar. Magistratii de la Tribunalul Iasi au dispus punerea in libertate a lui Florin Mihai Popa, inspectorul de la Directia de Administrare a Patrimoniului Public si Privat din cadrul Primariei Iasi, care a fost acuzat de comiterea infractiunilor de inselaciune si trafic de influenta. Judecatorii au admis cererea de liberare sub control judiciar formulata de avocatii lui Florin Popa si au dispus lasarea in libertate a inspectorului acuzat de coruptie. "Parchetul nu a declarat recurs la decizia instantei de eliberare sub control judiciar a clientului meu, ceea ce inseamna ca acesta va fi eliberat de indata. In conditiile in care o cerere sub control judiciar este admisa fara a se interveni in fondul cauzei, filtrul este rezultatul profesionalismului magistratului de punere in aplicare a unor institutii uitate ale procedurii penale", a precizat avocatul Carmen Bernic, aparatorul inspectorului de la Primaria Iasi. In luna septembrie, Florin Mihai Popa, functionarul din cadrul DAPPP a fost prins in flagrant, in timp ce lua 100 de milioane de lei vechi de la un pensionar caruia i-ar fi promis ca ii va facilita semnarea unui contract de inchiriere a unei locuinte sociale.

CERCETARI
>> S-a Dispus neInceperea urmaririi penale
Initial, incadrarea juridica data faptelor sale a fost cea de luare de mita si trafic de influenta, apoi a fost schimbata in inselaciune si trafic de influenta. Florin Popa a sustinut ca acei bani i-a primit pentru ca i-a acordat consiliere pensionarului Vasile Bangau. Inspectorul iesean i-a cerut lui Bangau doua sute milioane lei (20.000 RON), jumatate din suma urmand sa-i fie atribuita sefei acestuia, Mariana Hostiuc care era totodata si concubina lui Florin Popa. Cu toate ca atat Bangau, cat si Popa au declarat ca Mariana Hostiuc trebuia sa primeasca o parte din banii ceruti ca mita, procurorii ieseni au dispus ne<nceperea urmaririi penale <n privinta acesteia.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.