CNA a decis sa trimita o scrisoare de avertizare catre proaspat unsa sefa a stirilor TVR, Madalina Radulescu. Televiziunea publica a prezentat la principalul jurnal din 29 octombrie o stire despre lansarea candidatilor Partidului Conservator. Desi ev
CNA a decis sa trimita o scrisoare de avertizare catre proaspat unsa sefa a stirilor TVR, Madalina Radulescu. Televiziunea publica a prezentat la principalul jurnal din 29 octombrie o stire despre lansarea candidatilor Partidului Conservator. Desi evenimentul avusese loc cu o zi inainte, duminica, 28 octombrie, TVR a sustinut ca lansarea candidatilor PC ar fi avut loc luni, chiar in ziua prezentarii stirii, pentru a justifica prezentarea informatiei.

Intr-o adresa catre CNA, TVR a sustinut ca televiziunea publica ar fi precizat "ca evenimentul avusese loc cu o zi in urma". Monitorizarea CNA a aratat insa ca evenimentul a fost prezentat la principalul jurnal TVR de de luni seara ca si cum s-ar fi desfasurat in ziua respectiva: "Conservatorii si-au lansat astazi candidatii pentru Parlamentul European. Cei 45 de candidati au fost prezentati oficial celor peste 5.000 de membri conservatori prezenti la Sala Palatului din Bucuresti."

Madalina Radulescu a devenit sefa stirilor la TVR dupa scandalul difuzarii casetei "Spaga pentru Remes". La data respectiva seful TVR Alexandru Sassu a infiintat un departament de stiri in cadrul Directiei de stiri conduse de Rodica Culcer. Scopul: reducerea atributiilor editoriale ale Rodicai Culcer. Madalina Radulescu a fost numita director interimar al Departamentului de stiri la 16 octombrie, iar prima masura a sa a fost mutarea mai multor editori responsabili de principalul "Jurnal".

Potrivit presei, mandatul Madalinei Radulescu, fosta angajata a Antenei 1, a fost prelungit de Alexandru Sassu, cu mentiunea ca va fi intrerupt de un concurs, daca se decide demararea procedurilor.

Potrivit mai multor cotidiane centrale, Madalina Radulescu a incercat de mai multe ori sa propuna materiale despre Partidul Conservator. A insistat sa se prezinte lansarea candidatilor PC, chiar daca TVR nu a avut echipa la eveniment. Materialul a fost difuzat, cu imagini luate de la Antena 1, la o zi dupa lansare, ca si cum ar fi avut loc atunci, la fel cum precizeaza CNA-ul.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.